IHOPÄIVÄKIRJAT

tiistai 24. marraskuuta 2015

Tämän kuuden vuoden aikana mun iho on kokenut vaikka mitä. Välillä on ollut hyviä aikoja ja iho on tosi hyvässä kunnossa, kun taas välillä niin sanottu helvetti on irti ja iho on erittäin huonokuntoinen. Akne on pirullinen kerran kun se iskee, mutta sen kanssa on elettävä. Olen viime aknevuosieni takia kokenut kovia, mutta olen nyt kääntänyt heikkoudet vahvuuksikseni ja sitä kautta saavuttanut mahtavia asioita. Voin oikeastaan sanoa olevani kiitollinen tämän aknen puhkeamisesta, vaikka monta kertaa toivonut tämän kaikkoavan, kumpa ei olisi koskaan edes mulle tullut. Nyt näytän vähän kuvien muodossa viime ajoilta miten mun iho on muuttunut.

Pikaisesti siis niille, jotka eksyvät blogiini ensimmäistä kertaa: minulla on ollut akne neljänneltä luokalta lähtien, nyt siis se on kulkenut mukana yhteensä kuusi vuotta. Akneni on ollut minulle joskus erittäin vaikea aihe, ja se herättää huomiota edelleen, niin hyvässä kuin pahassa. Olen kertonut blogissani avoimesti aknestani ja sitä kautta jakanut muille omia kokemuksiani - akne ei ole elämän loppu eikä syy lannistua. Aknen kanssa voi elää ihan normaalisti ja olla silti onnellinen ja tyytyväinen itseensä.


IMG_3677Tämä kuva on otettu tammikuussa. Iho voi suhteellisen hyvin, vain pieniä näppyjä siellä täällä. Arvet ovat parantuneet kaikista pahimmasta vaiheesta. Iho punoittaa normaaliin tapaansa. Olin erittäin onnellinen tuona hetkenä ihoni kunnosta. En tiedä mitä muut näkevät tässä kuvassa, todennäköisesti pelkän finnisen naaman. Mä nään tässä itseasiassa erittäin hyväkuntoiset akneposket, vaikka vähän punoittavatkin ja ovat rupiset. Mä olin tyytyväinen tähän ihoni kuntoon!


IMG_43902

Tämä kuva on otettu kesäkuussa. Kuvassa näkyvässä poskessa tapahtui jotain ihan kummallista ja se meni muutamassa päivässä erittäin huonoon kuntoon. Poskeni muistutti samanlaiselta kuin koko kasvoni silloin, kun ihollani oli ns. huono kausi. Kutisi, poltteli ja olo oli tosi epämukava. Mikään ei tuntunut rauhoittavan ihoani ja olo oli koko ajan tosi huono. Huono myös sen takia, että tähän tilaan siirtyminen vei vain hetken, kun ihoni oli jo selvästi paremmassa kunnossa kuin tammikuussa. Nyt oltiin taas palattu ns. pohjalle ja mieleen tulit ajat, kun mielenikin oli ihan pohjalla. Tällä kertaa olin varautunut siihen paremmin ja pystyin elämään normaalia elämää kasvojeni yhtäkkisestä huonosta tilasta huolimatta.


IMG_44682

Tämä kuva otettu muutama päivä edellisen kuvan jälkeen. Muutosta ei tapahtunut, vaikka kokeili mitä. Polttelu ja kirvely jatkui.


IMG_48482

Tämä kuva on otettu elokuussa, muutama kuukausi edellisten kuvien jälkeen. Pääsin heinäkuussa yhteistyön kautta kokeilemaan Nivean tuotteita erittäin ongelmalliselle iholle. Tuotteet auttoivat ja kaikki kirvely, kuumotus ja pistely hävisi poskistani. Tuotteet olivat tehokkaita ja ihoni kunto koheni. Iho kuitenkin alkoi kiiltää ja rasvoittua enemmän. Minulla on ennestään sekaiho, mutta enemmän kuivan piirteitä omaava. Nyt ihoni oli erittäin rasvoittuva, mutta taas kunnossa! Nivean tuotteet, joita käytin, esitellään tässä postauksessa.


IMG_4883


IMG_48852

Nämä kuvat ovat otettu reilu kaksi viikkoa edellisen kuvan oton jälkeen. Olin alkanut taas käyttää säännöllisesti Forever Aloe Veran tuotteita säännöllisesti. Tuotteiden uudelleen käyttöönoton myötä ihoni ei ollut enää rasvoittuva, vaan vihdoinkin sen kunto oli lähempänä normaalia. Ihoni ei ollut myöskään kuiva, mikä yllätti. Muutamassa viikossa mielestäni erittäin iso ja positiivinen muutos! Olen tottunut siihen, että ihon kunnon koheneminen tai muuttuminen ylipäätään vie paljon aikaa. Olin erittäin yllättynyt, kuinka nopeasti ihoni tila muuttui. Foreverin tuotteita minulle myyvä Sarikin oli ihan ihmeissään. Mä olen elävä todiste siitä, että erittäin ongelmalliseen ihoon voi auttaa muutkin kuin lääkkeet ja lääkeaineet. Lisää näistä Foreverin tuotteista voit lukea täältä. Ja jos on kysyttävää, niin mä mielelläni vastaan kysymyksiinne Foreveriin liittyen!


IMG_48972

IMG_49052


Tältä mun iho näyttää nyt. Verrattuna aikaisempiin kuviin, mun iho on ihan super hyvässä kunnossa! Paljon voi tapahtua muutamassa kuukaudessa. Nyt mulla on ollut käytössä isompi arsenaali Forever Aloe Veran tuotteita, jotka ovat auttaneet hirmuisesti. Mun ihosta on tullut hieman kuiva, mutta se on mulle normaalia talvisin. Pitää vain läträtä kaiken maailman rasvoja tarpeeksi usein. Edelleenkin joku saattaa nähdä ihan kamalassa kunnossa olevat kasvot, mutta mulle näitä kuvaa katsoessa tulee lottovoittaja-fiilis. Vielä ei ole kaikki aknen merkit selätetty, mutta lähellä ollaan! Mä olen niin onnellinen juuri nyt, sillä vähiten kun odottaa, voi vaikka uusi kesäkuinen ihon kunto iskeä yllättäen. Mä haluan nauttia tästä niin kauan kun voin!


Muutamat ovat viime aikoina miettineet blogini uskottavuutta, olenko tosissani ja rehellinen kirjoituksieni suhteen. Voin vakuuttaa että olen täysin tosissani ja täysin rehellinen kirjoituksieni ja koko blogini suhteen. Tiedän ja olen nähnyt niin monta epäaitoa ja epärehellistä blogia ja bloggaajaa, että en todellakaan halua mitään sellaista. Jokainen saa kirjoittaa blogiaan mistä tahtoo ja olla ihan sellainen ihminen kuin tahtoo. Mutta minä haluan olla tälläinen ja elää näin. Ollaan myös väitetty, että hakisin aknellani pelkkää huomiota, sillä elämässäni ei ole mitään hyvää ja kun olen muutenkin niin ruma. Kyllä, haen huomiota aknellani. Haen huomiota siksi, että akneen ja ihmisiin, joilla on akne, suhtauduttaisiin samalla tavalla kuin niihin, joilla ei aknea ole. En tarkoita, että tarvitsisimme erityiskohtelua, se ei ollenkaan pidä paikkaansa. Haluan vaan, että kaikkia meistä alettaisiin kunnioittamaan samalla tavalla kuin "normaaleja ihmisiä." En tarkoita, että kaikkien aknen omaavien ihmisten elämä olisi huonoa tai että se vaikuttaisi kaikilla paljon elämänlaatuun. Mutta hälyttävän monella akne on tehnyt elämästä helvettiä ja akne on muuttanut myös muiden ihmisten suhtautumista heihin. Se vasta onkin ikävää. Ja meitä on monia. 


Kirjoitin blogiini postauksen akneeni liittyvästä kommentoinnista. Pääset lukemaan sen täältä. Ja mielelläni saisin kommenttia aiheesta, muutama anonyymi jo minut yritti lytätä koko asian suhteen ;-) Mutta haluan kuulla, mitä mieltä sinä olet!

Ihanaa tiistaista päivää!


41 kommenttia:

 1. Tsemppiä sulle! Aivan käsittämättömiä kommentteja oot saanut ihmisiltä. Aknesta parantuneena tiiän miten paljon se voi vaikuttaa itsetuntoon, enkä olisi ikinä kehdannut laittaa meikittömiä kuvia itsestäni mihinkään tai ylipäätään kulkea ilman meikkiä silloin kun ihoni oli pahimmillaan. Todella rohkeaa siis että sulla on noin vahva itsetunto ja rehellinen asenne blogissasi! :) Selvästi ihosi kunto on parantunut aivan huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja kommentista Valoona! :) On tosi vaikeeta ymmärtää, että miks joitain älyttömyyksiä halutaan toisille ladella. Kommentoijat tekevät aknesta isomman riesan, mitä se ennestään jo on. Ei oo sellasista kommenteista apua sitten yhtään.. Mutta jotkut tahalleen haluaa vaikeuttaa elämää ja rappeuttaa itsetuntoa.

   Poista
 2. Tosi hienosti on parantunut muutamien viikkojen aikana, huomattava muutos! :) Oot tosi nätti tyttö ja toivotan sulle tsemppiä jatkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Edit! <3 Ihossa on todellakin tapahtunut huomattava muutos!

   Poista
 3. Huvittavaa kun puhut aknesta niin kuin jostain kuoleman vakavasta sairaudesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeestikään et ole kokenut aknea.. akne voi olla täyttä helvettiä ja olla erittäin kivulias. Haavaumat voi aiheuttaa pahoja tulehdustiloja jotka nostattaa kuumeen. Se on sairaus. Aknea vaan ajatellaan että se johtuu huonosta hygieniasta tai vaikka huumeista, vaikka todellisuudessa kyseessä on oikea sairaus, joka kulkee geeneissä.. ja taas anonyymina kirjoitat kun et uskalla omalla nimelläsi kommentoida tai ilmaista mielipidettä. Kannattaa mieluummin pitää pää kiinni..

   Poista
  2. sairaus, ei silti kuoleman vakava.

   Poista
  3. Akne voi olla myös kuoleman vakava asia. Veljelläni oli hyvin paha akne, joka vaikutti hänen itsetuntoonsa ja sitä myötä yleiseen hyvinvointiin... Vahvat aknelääkkeet varmasti myös vaikuttivat psyykkisesti ja hän päätyi itsemurhaan. En väitä että akne olisi ollut syynä kaikkeen, mutta minusta tuntui kurjalta kommenttisi... Olen itsekin kärsinyt aknesta vuosikausia ja se on vaikuttanut elämääni suuresti. Nyt olen 32v ja akne on historiaa, mutta arvet ovat pysyviä...

   Poista
 4. Huikea parannus! Ja upeeta, että oot noin avoin. Itelläni oli teininä akne selässä. Siihen kans kokeiltiin vaikka ja mitä, ja loppujen lopuks päädyttiin suun kautta otettaviin lääkkeisiin. Niillä se sitte talttu.
  Onhan se eri asia kun sen voi peittää, toisin kun naaman, mut kivulias ja erittäin epämukava sekin. Ja kyllä seki itsetuntoon vaikutti ku esim liikkatunneilla piti odottaa pukuhuoneissa että muut oli menny ennen ku uskalsi paitaa vaihtaa tai ei voinu rannalle mennä ku häpes omaa ihoa..

  Voin sanoa että se helpottaa kun murrosikä menee ohi. Ja hyvä että olet noilla tuotteilla pärjänny. :)
  Äläkä välitä noist anonyymeista kusipäistä, joilla ei oo mitään kehittävää kerrottavaa. Niillä on joku pakonomainen tarve loukata, joko ihan vaan kiusaamisen nautinnosta tai sitte sen takia että ne kokee olevansa muita parempi sen avulla, ja todellisuushan on jotain aivan muuta. Joten jätä ne omaan arvoonsa. :)
  Hyvää jatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Jenna <3 Mullakin on akne myös selässä, mutta ei ihan niin pahana kuin kasvoissa. Kasvojen peittäminen on mahdollista, mutta miltei mahdotonta niin, että iho olisi tasainen ja siisti :/ Eli tosi epämukavaa sekin. Kiiiiiiiiiitos ihan hirveesti sun kommentista!!!

   Poista
 5. Itse toimin Foreverin jälleenmyyjänä, innostuin tuoteperheestä n. kuukausi sitten ja itelläni on aika rasvoittuva iho :/. Juomaa oon nyt juonu reilu kuukauden ja iho näyttää paljon kuulaammalta ja ei tunnu rasvoittuvan niin nopeesti :). Ihana kuulla että siullaki on nää auttanu :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tiina! Se tosiaan auttaa, mulla makuna berry :)

   Poista
 6. Miullakin on ollut aikanaan lievähkö akne, joka oli välillä vähän pahempikin. Otsa oli näppyjen, punoituksen ja arpien peitossa monen monta vuotta ja poskiin, korvien viereen ja leukaan tuli myös paljon näppyjä. Sain hoitotuotteeksi silloin Aviticid-voidetta ja se helpotti kyllä ja käytettyäni sitä vuoden pari akne helpottui. Nykyisin ihoni on omasta mielestäni tosi hyvässä kunnossa ja olen siitä tosi kiitollinen.

  Akne oli myös itselleni sellainen, että se vaikutti itsetuntoon, kun ajattelin kaikkien luulevan, etten huolehdi kasvoistani ja ihostani. Lisäksi aina välillä iski "rumuuskompleksi", vaikka ei se akne ketään rumaksi tee! :)

  Tykästyin blogiisi ja tässä ilmoittautuukin uusi lukija! :)

  http://eemmaot.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että akne hävinnyt sulta niin hyvin! On tosi inhottavaa, kun jotkut oikeasti luulee, että akne tulee, jos ei käy suihkussa tms. ettei huolehtisi omasta hygieniasta. Ihanaa päivänjatkoa sulle!! <3

   Poista
 7. Oletko kokeillut D-vitamiinia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En syö päivittäin, joten D-vitamiinia en ole kokeillut ns. hoitona kasvoilleni.

   Poista
 8. Hyvä oivallus tuo ale Vera. Suolisto ja se mitä syöt on suuressa vaikutuksessa mm ihoon.en ole aknetietoinen mutta uskon siihenkin saatavan apua sisäisesti,eli hyvällä ruokavaliolla ja lisäravinteilla.ale verhon on tulehdusta lieventävä eli todellinen täsmähoito.ihoa ulkoapäin hoitaminen on vain tulipalon sammuttamista. Ja mitä kommentteihin tulee...Anna olla.monet tykkää laukoa mitä sylki suuhun tuo.jaksuja ja toivon että iho pysyy noin hyvänä ja viel paraneekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Ajna! :--) Tapauskohtaisesti ihon kuntoon vaikuttaa sitä mitä syö! Kiitos sulle <3

   Poista
 9. Itselläni akne oli ja on edelleen ei kovin pahana mutta yläasteella sai jonkun verran kuulla finninaama-juttuja. Näin miehenä kun ulkonäkö ei ollut se päällimmäinen asia yläasteella niin ei tuosta pahoja traumoja saanut mutta voin vain kuvitella miten tuo vaikuttaa aikuistuvan tytön minäkuvaan ja itsetuntoon.
  Mutta turhaanpa jauhavat. Varsin kaunis olet. Todella kaunis itse asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Juho! Hyvä kuulla, ettei se sitten vaikuttanut sulla samalla tavalla, kuin mulla on vaikuttanut. Tosiaan, omalla kohdalla tää on ollut aika maata järisyttävä juttu. Kiitos kehuista! :-)

   Poista
 10. Itselläni toimi e-pillerit ja ruokavalion siistiminen. Akne katosi vuoden sisällä pillereiden aloittamisesta ja nykyään on muistona enää arvet ohimoilla ja otsassa.. Olin vuosia lähes ilman näpyn näppyä, kunnes sorruin vuosien tauon jälkeen syömään taas suklaata, lääkärin kiellosta huolimatta. Iho tietenkin veti hirveät hepulit. Tuli taas todistettua, että siinä on yksi pahimpia iho-ongelmien aiheuttajia. Maito + kaakao.. Välillä sorrun tästä tiedosta huolimatta herkuttelemaan ja aina se näkyy nassussa, mutta enpä voi syyttää kuin itseäni, ahne kun olen. :D

  Ihosi näyttää jo tosi hyvältä. Tiedän niin tuon voiton tunteen, kun on pahin takana.
  Auttamatta akne vaikuttaa itsevarmuuteen alentavasti ja huomaan sen haamun kiikkuvan edelleen ajoittain takaraivossa. Ihmisten pitäisi miettiä kahteen kertaan mitä päästävät suustaan.. Pahoilla sanoilla on kauas kantava vaikutus. Aknestani on nyt jo melkein 10 vuotta aikaa, mutta edelleen kiihdyn nollasta sataan sekunnissa,;jos joku kehtaa arvostella tai haukkua toista ihmistä hänen ihonsa perusteella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä kuulla, että oot saanut kuitenkin aknen kuriin ja että sun iho voi paremmin! Mulla ei ruokavalio niinkään tähän ole vaikuttanut :/ Mä en ymmärrä, mikä siinä on niin vaikeaa oikeasti olla päästämättä niitä ei-niin-kivoja asioita suustansa.. En tiedä mikä siinä on, ei varmaan tajuta tai osata kuvitella edes tätä mun ja monen muun tilannetta ennen kun se osuu kohdalle.. Mut ihana on saada tietää, miltä tällänen susta tuntuu, mäkin kiihdyn tosi nopeasti nollasta sataan aina kun kuulee niitä "älä tuu lähemmäs, en haluu tartuntaa" juttuja.. Kiitos sulle tosi ihanista kommenteista, niillä oli tosi piristävä vaikutus <3 Tsekkasin sun blogin ja tykästyin niin että liityin lukemaan!

   Poista
 11. Tosi nopeesti sulla on kyllä parantunut iho. Mulla oli kans pari vuotta sitten aknea ja se tuli ihan yhtäkkiä. Aiemmin mulla oli ollu tosi hyvä iho, joten tuntu että yhtäkkiä akne oli asia jota mietin eniten. Yritin hoitaa sitä kaikenmaailman rasvoilla, ruokavaliomuutoksilla ym. Mutta loppuenlopuks selvis et mulla on lievä hormonihäiriö, josta koko akne oli puhjennut. Alotin siis syömään yhdistelmäpillereitä ja sillä tiellä oon vieläkin ja mun iho on parantunu niin hyvin et se on virheettömän näkönen jopa ilman meikkiä. Akne on mulle enää siis vain hirvee muisto menneisyydessä. Suosittelen menemään gynekologille ja tarkistaamaan sun hormonitoiminta, koska tollanen hormonihäiriö on tosi yleinen ja monien akne johtuu pelkästään siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, hyvä että sä löysit apua sun akneen!

   Poista
 12. Rohkea postaus! Ihosi näyttää kyllä huomattavasti "puhtaammalta" nyt. Kirjoitat tärkeästä aiheesta.:)

  VastaaPoista
 13. Oi että sun iho on hyvässä kunnossa nyt. :) mulla ei oo aknea vain isoja punnottavia finnejä,mut ne ahistaa tosi paljon. Meneekö ne pahemmaksi jos käytän meikkivoidetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Mulla meni tietyistä meikeistä ihon kunto pahemmaksi. Kannattaa kokeilla mineraalimeikkejä! Niistä lisätietoa löydät googlettamalla.

   Poista
 14. Wau, ihan selkeä muutos! Toivottavasti ihosi pysyy hyväkuntoisena. :) Mulla taas oli kesällä parempi kausi ja pari kuukautta sitten iho tulehtui kunnolla. :( Tiedän, miltä tuntuu ottaa tapapakkia. Se on inhottavaa. Siksi onkin kiva lukea, että voit nauttia tämän hetkisestä tilanteestasi! :)

  Musta on vain hyvä, että kirjoitat aknesta blogiisi. Itse aloitin omani kirjoittamisen melko samoista syistä: jotta muut tietäisivät, etteivät he ole yksin ja silti voi olla itseensä tyytyväinen, vaikka akne vaivaakin. Ja toki haluan jakaa omia kokemuksia ja kertoa, mikä minua on hyödyttänyt. Tällä hetkellä tuntuu, ettei mikään, mutta se on tämä vaihe. Kun se tästä taas helpottaa, on mulla varmasti toinen ääni kellossa. Ihon hyvinvointi osaa olla melkoista arpapeliä, milloin mikäkin toimii ja milloin ei. Tosi kiva, että sä oot löytänyt toimivat tuotteet ja et anna trollien lannistaa! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Mulan! :-) Ikävää, että sulla on nyt iho mennyt huonompaan kuntoon, mutta se paranee oman aikansa kanssa! Toivottavasti säkin olet löytänyt sellaiset tuotteet jotka auttaa sua parhaiten ja saisit kasvosi pian kuntoon :-) Tsemppiä myös sulle!

   Poista
 15. Moikka!
  Kuinka paljon noi Forever Aloe Vera -tuotteet maksavat? :) Esimerkiksi kaikki ne mitä itse käytät? Kiinnostuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Noi mun maksaa 10-25e riippuen tuotteesta. Nää on tosi pitkäkestoisia, kun ei tarvitse käyttää kuin muutaman kerran viikossa. Ostan mun omat tästä osoitteesta: http://myaloevera.fi/aloemella-ahot/fi/about. Kun kirjaudut tonne kauppaan sun s-postiosoitteella, niin näät yksittäisten tuotteiden hinnat. Mä voin suositella lämpimästi :-)

   Poista
 16. Tsemppiä tuon kanssa! Itsellä kans ollut nuorempana. En tiedä oletko kuullut olikohan roaccutan kuurista? Tehoaa, itsellä ei ole ollut enää mitään sen jäljiltä! :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Heidi! Olen kuullut ja kertonut tuossa linkitetyssä Kommentoinnista -postauksessa siitä, minkä takia en ole ottanut roacuttania käyttöön.

   Poista
 17. Moikka!
  Itellä ollut kanssa iho ongelmia murrosiästä lähtien enkä vieläkään tiedä mikä ihoani vaivaa. Vai onko toisilla vaan herkempi iho tai punaisempi? Epäilin aluksi couperosa ihoa koska iho punoittaa paljon. Nyt olen miettinyt onko minullakin vaan akne vai ruusufinni. Vai onko ihoni vain tällainen eikä sille voi tehdä mitään. Punoitus ja näppylät on ainoastaan naaman alueella.
  Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi olla mahdollista, että kasvojen ihosi on herkkä tai punaisempi kuin tavallisesti. Ekana mä itse menisin kosmetologille, jos hän vaikka osaisi kertoa tarkemmin minkä takia ihon oireet johtuu. Jos hän ei tiedä tms. tai en löytäisi apua kasvohoidoista, menisin ihotautilääkärille. Kannattaa käydä kysymässä jossain kauneushoitolassa osaisiko joku sanoa sun kasvoista mitään ja voisiko siihen auttaa kosmetologin hoidot, vai kannattaako lähteä ihotautilääkärin luo. Tsemppiä myös sulle, toivottavasti löydät apua sun kasvoille! :-)

   Poista
 18. Hei. Ootko koskaaan kokeillu kikhernejauhoja. Tää on mun iranialaisen ystävän vinkki. Kikherneessä on jotain itsessään sellaista että se auttaa iho ongelmiin. Teet kasvonaamion vedestä ja kikhernejauhoista, levitä iltaisin ja aamuisin muutamaksi minuutiksi ja huuhtele. Tämä on osoittaununut todella tehokkaaksi meillä, poikaystäväni iho koheni huomattavasti. Helppoa ja edullista eikä myöskään mitään myrkkyjä. Esim poc and mixistä voi ostaa irtona kokeulu erän. Vegaani ruokavalio auttais varmasti, mutta saattaa olla liian työläs elämänmuutos? Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En oo koskaan kokeillut, kiitos vinkistä. Kuulostaa kokeilun arvoiselta! Musta ei saa vegaania, vaikka se kuinka auttaisi mun ihon kuntoon. Kiitos tsempeistä ja kommentista!

   Poista

Risuja ja ruusuja otetaan vastaan, mutta jokainen ymmärtänee hyvän maun rajoissa kommentoida. Hyvä kommentti piristää päivää aina :-)