MIKSI BLOGGAAN?

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

IMG_9919

Yksi kysytyimmistä kysymyksistä. Lukijoiden kyselyiden lisäksi jouduin kysymään sitä välillä myös itseltäni. Heidän lisäksi tätä vastauksesta ovat kiinnostuneet ihmiset, jotka ovat miettineet blogin aloittamista. Vastaus on tavallaan yksinkertainen, mutta jokaisella asialla on puolensa. Miksi mä siis bloggaan?

Mulla on aina ollut tarve toteuttaa itseäni ja tuoda itseäni jotenkin esille. Mulle ei ole tyypillistä olla se takanurkan hiljaisin, päinvastoin. Tuon usein mielipiteeni esille ja joskus ne saattavat olla tosi juurtuneita. Jos tiedän epäkohdan, millä on varsinkin iso vaikutus omaan elämääni, haluan muutosta. Muutoksen haluaminen ei vain riitä, sillä jos jotain haluaa oikeasti tapahtuvan, pitää kantaa kortensa kekoon. Omassa blogissani kyseessä on ollut ihosairauksien aiheuttamat ennakkoluulot minua ja muita samoista asioista kärsiviä kohtaan, joista pääset lukemaan esimerkiksi painamalla tätä


IMG_9943

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, enkä ole pelännyt tuoda ajatuksiani esille. Bloggaamisen olen aloittanut serkkuni jalanjäljissä ja sitä tuleekin toukokuussa täyteen viisi vuotta, joista viimeiset neljä olen viettänyt nykyisessä blogissa. Muutamia taukoja on ollut, mutta joka kerta olen palannut aina takaisin. Miksi?

Kyse on yleensä siitä, mikä on ajanut minut tauolle. Suunnitelmissa ei ole ollut bloggaamisen lopettaminen, vaan antaminen lisää aikaa jollekkin muulle asialle. Olen sanonut monta kertaa, että kun kirjoittaa samantyylistä lifestyle blogia kuin minä, on käytännössä parisuhteessa blogin kanssa.  Silloin se on yksi parhaista kavereistasi. Kaikkea en minäkään tänne jaa, mutta kaikki mistä kirjoitan, on täysin rehellistä. Olen luonteeltani erittäin positiivinen ja haluan sen näkyvän myös blogini tunnelmassa. Vaikka olen kirjoittanut painavia postauksia, en halua kaikkien saavan sellaista käsitystä, että blogini on jokin itkuvärssy. 


IMG_9930

Suurin syy, miksi kuitenkin palaan aina takaisin on se hyvä palaute, mitä saan. Lukijoiden tuoma motivaatio ja positiiviset kommentoijat ovat mieltä nostattavia ja näiden takia palaa aina blogin äärelle. Snapchatissa ja instagramissa tulevat viestit, joissa kysellään "koska tulee uutta postausta" kertovat, että postauksiani oikeasti odotetaan. MyStoryssakin näkyvistä kosmetiikkatuotteista kysellään mielipiteitä ja postaustoiveita sataa ovista ja ikkunoista. Jotkut oikeasti ovat kiinnostuneita siitä, mitä mieltä olen asioista ja mitä sanottavaa mulla on. Se on parasta, mitä bloggaaja voi saada.

Erilaisia bloggaajia ja blogeja on nykyään tosi paljon. Moni tekee samanlaisia postauksia ja välillä on vaikeita erottua massan seasta. Oman blogini vahvuuksia on persoonalliset aiheet, eivätkä kaikki postaukset ole meikeistä tai uusista laukuista. Toki niitäkin on, sillä kauneudenhoito ja muoti (etenkin laukut) kiinnostavat, mutta haluan jakaa blogissani monipuolista sisältöä. Minussa on monia eri puolia ja haluan, että opitte tuntemaan niistä jokaisen!


IMG_9948

Teille, jotka mietitte blogin aloittamista - go for it! Bloggaaminen antaa sata kertaa enemmän kuin ottaa. Se kehittää kielellisiä sekä kirjoituksen taitoja. Blogi myös antaa uusia mahdollisuuksia toteuttaa itseään, luoda itselleen uusia verkostoja ihmisten, tuotteiden ja yhteisöiden kanssa, uusia ystäviä ja paljon muuta. Mitä se sitten ottaa? Aikaa. Blogin tyylistä riippuen sitä menee kuvaamiseen, kuvien muokkaamiseen, kirjoittamiseen ja blogipostauksien jakamiseen muualla somessa. Yhteen postaukseen voi mennä useita päiviä. Mutta jos on asettanut blogilleen tavoitteita, kunnianhimo kasvaa koko ajan ja ne pitää olla valmis saavuttamaan.

Oletko miettinyt bloggaamisen aloittamista? Kauan olet kirjoittanut blogia ja mitä bloggaaminen merkitsee sinulle? Miksi sinä bloggaat?


bannerialusta346222334

8 kommenttia:

 1. Hyvää pohdintaa! Ainakin itsellä bloggaaminen on kehittänyt kirjallista ilmaisua ja nykyään on aika vaivatonta tuottaa nopeasti tekstiä :-) Vaikka blogissa aiheet ovat pitkälti melko "pinnallista hömppää", on kokemuksesta ollut hyötyä myös ihan työelämässä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kia! Se on ihan totta, ne mun "vakavimmatkin" postaukset ovat kuitenkin aika pitkälle sellasta just niin sanottua "hömppää", mutta esimerkiksi yhteistyöt poikivat ihan vakavaakin arvostusta ja hyötyä työelämässä :-) Ja tosiaan, nykyään kun pitää kirjoittaa jotain niin näppäimistö sauhuaa kahta nopeammin!

   Poista
 2. Tosi kivaa tekstiä ja hyvä postaus! Muutenkin ihana blogi, joten liityin lukijaksi <3

  VastaaPoista
 3. Mahtava postaus ja samoilla linjoilla oot kuin mäkin! Bloggaaminen on todella itseään ruokkivaa: mitä enm postailee, sitä enemmän inspiroituu ja keksii lisää kirjoittamisen aiheita ja tuo enemmän ja enemmän sisältöä. Mustakin on (tietenkin) aivan ihana saada palautetta blogista, kuulla lukijoiden kommentteja aiheesta, josta kirjoittamaan postaukseen on vuodattanut sydämensä. Mun blogi on vielä aika pieni eikä sitä lukijoiden kanssa vuorovaikuttamksta ainakaan blogin ulkopuolella ihan kauheasti ole, mutta varhain sydämin toivon kasvun jatkuvan ja että blogi jatkaisi amtamistaan vielä pitkän pitkän aikaa.

  Ihana että löysin taas pitkästä aikaa sun blogisi, tykkään ❤

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, sukunimi kaima, sä olet niin ihana ❤ can't help it, tiedät tosiaan mistä kirjoitin ja mitä tarkoitin mun postauksella.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Voi sä olet! 😍 ja minkäs sille voi, kaimat on parhaita :*

   Poista

Risuja ja ruusuja otetaan vastaan, mutta jokainen ymmärtänee hyvän maun rajoissa kommentoida. Hyvä kommentti piristää päivää aina :-)