WANHAT 2017

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kiitos kuvista kuuluu Tiia Siivolalle, Lauri Heinoselle ja bussikuskille!

Naurua, jännitystä, pyöritystä, hikoilua, kauniita prinsessoja ja pukumiehiä. Niistä oli mun wanhojentanssit tehty! From My Phone Lately -postauksessa näkyneiden wanhojentanssikuvien myötä eräät lukijoistani esittivät toiveen, että kirjoittaisin mahdollisimman yksityiskohtaisen postauksen mun tansseista. Tässä se siis tulee!


IMG_25132

Tansseja odotettiin kuin kuuta nousevaa. Mä olen nähnyt wanhojen tanssivan ensimmäisen kerran ala-asteella ja se pukuloisto, etenkin kauniit prinsessat saivat pienen Monan ihastuksesta hiljaiseksi. Silloin mä olen päättänyt tanssivani wanhana, vaikka ei ollut mitään tietoakaan mistään lukiosta. Varsinkin lauantaiaamuna tanssien jälkeen se iski kunnolla, kun tajusi, että ne kaksi päivää on nyt ohi. 

Meillä kesti tanssit siis kaksi päivää. Torstai-iltana oli esitys meidän koululla vanhemmille ja perheelle. Seuraavana päivänä oli esitykset muulle lukiolle, ylä- ja ala-asteelle, päiväkodeille ja niin sanottu yleinen esitys, joka oli avoin kaikille. Käytiin tanssimassa myös vanhainkodilla ja pankissa.

Valmistelut tansseja varten alkoi hyvissä ajoin heti toisen vuosikurssin alettua. Itse tanssien harjoittelu alkoi toisessa jaksossa ja meillä oli harjoteltavana noin kymmenen tanssia. Henkilökohtaiset valmistelut, mitkä mun kohdalla tarkoitti mekkoa ja kampaajan ajanvarausta oli hoidettu jo syyskuussa. 

Mekon kanssa mulla oli aika selkeä linja, mitä lähdin hakemaan. Mun lempivärit ovat vaaleanpunainen ja keltainen, joten väriltään mekko olisi selvästi jompi kumpi niistä. Halusin siinä olevan timantteja ja muhkea helma, joko "suikaleinen" tai ihan vaan suora tyllihelma. Kävin sovittamassa ainoastaan yhtä mekkoa ennen kuin itseasiassa isäpuoleni löysi mieluisen, lopullisen yksilön. Lisäsin vielä mekkoon kristalleja, sillä mielestäni se kaipasi vähän lisää blingiä ja olin lopputulokseen tosi tyytyväinen ♥


wanhat2

1. Viime vuoden rakkaiden vaihto-oppilaiden Lilithin ja Isabellan kanssa 2.-3. Pikkuveljen kanssa

Hiuksistakin mulla oli alunalkujaan jo aika vahva visio. Kun tämä ala-asteikäinen Mona näki tanssit ensimmäisen kerran, hän päätti omaavan pitkät hiukset wanhojentansseihin mennessä. Minähän en voinut pettää pienemmän Monan tekemää lupausta, joten halusin nykyisen hiusteni pituuden näkyvän jotenkin kampauksesta. Hiusten auki jättäminen ei ollut vaihtoehto, joten päädyin ratkaisuun, jossa hiukset ovat puoliksi auki ja puoliksi kiinni. Kiinniolevan osan halusin kohottavan hieman ilmettä ja auki jätetty osa kiharrettiin. Ennen tansseja kävin värjäyttämässä hiukset samassa paikassa missä myös kampaukseni laitettiin eli Tuulalla Kauneushuone Dulcineassa, Hämeenlinnassa. Tuulan sivuille pääset vierailemaan painamalla tätä. Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen niin värissä kuin kampauksessa ja sain erittäin paljon kehuja. Kiitos Tuula ♥


Ihan alkuperäinen ajatus oli, että olisin mennyt meikattavaksi, mutta loppujen lopuksi päätin meikata itse. Olen ollut meikattavana muutaman kerran aikaisemmin ja kyseiset meikkitaiteilijat eivät ole osanneet peittää mun aknea ja arpia. Lopputuloksesta näkyi kaikki arvet läpi ja näkihän siitä että on kuitenkin meikkiä käytetty. Mun mielestä näyttää kaikista hirveimmältä, jos pakkelia on, mutta sitä ei ole käytetty oikein tai tarpeeksi. Halusin mielummin meikkiä laitettavan vähän enemmän, kuin että tulipunaiset arpeni näkyisivät. En käytä  i k i n ä  silmämeikkiä, joten en sitä nytkään laittanut. Meikkini oli siis periaatteessa mun tavallinen go to meikki, mutta hieman huolitellumpana. Mekko, kampaus ja tiara olivat jo itsessään tosi näyttäviä, joten meikin ei tarvinut olla huomiota herättävä. Ihme, ettei huono iho- tai kulmakarva -päivä sattunut just tähän ajankohtaan, thank god!


wanhat3

1.-2 Parini Aleksin kanssa Vanajanlinnalla 3. Kaverieni Samin ja Laurin kanssa tauolla esitysten välissä

wanhat1
Yhteiskuvia 1. Joonan 2. Tommin 3. Laurin kanssa

Vaikka muiden asioiden kanssa olinkin tosi ajoissa, hain kengät ja asusteet vasta ihan viime tipassa. En halunnut panostaa kenkien ulkonäköön, sillä ne eivät juurikaan näkyisi ylipitkän mekon alta. Suuntasin siis kenkäkaupoille ja tulin kotiin tavallisilla kultaisilla H&M ballerinoilla. Tiaran kotiutin Glitteristä ja ihan perus timanttikorvakorut lähtivät mukaani Ninjasta. Olin ensin ostanut Glitteristä tosi upeat helmi- ja timanttikorvakorujen yhdistelmät, mutta päädyinkin jättämään ne pois. Ne olisivat olleet mielestäni liikaa tiaran kanssa, mutta pienemmät timanttikorvakorut ajoivat asiansa tosi hyvin. Ranteessa mulla oli viime vuonna Glitteristä ostettu ihana timantein koristeltu käsikoru. Olin yhtä timanttia ja säihkettä koko tyttö!

Ja mitä parinvalintaan tulee - ei kannata ottaa turhaa stressiä! Asioilla on tapana järjestyä. Täällä meinaan yksi pienen säätämisen läpikäynyt, mutta loppujen lopuksi tanssin juuri sen henkilön kanssa, kenen kanssa halusinkin - hyvän ystäväni Aleksin. En voisi kuvitella tanssineeni ja jakaneeni kokemusta kenenkään muun kanssa, vaikka nämä kaksi päivää olivat minulle ehkä hieman mieluisammat kuin hänelle. Hyvin me vedettiin, kunnon särmä parivaljakko!

Torstaiaamuna heräsin itse joskus kahdeksan jälkeen. Kampausaika oli vasta puoli kahdeltatoista, joten aamulla oli ihan hyvää aikaa olla vaan ja vähän katsoa päivän aikataulua kampauksen jälkeen. Koska Tuula osaa asiansa niin kampauksessa meni reilu tunti. Keräsin katseita bussissa matkalla kotiin, sillä upea kampaus oli tyylikkäästi yhdistetty violettiin velourasuun. Meikkiin käytin aikaa reilun kaksi tuntia, sillä halusin sen onnistuvan varmasti kunnolla. Eniten aikaa siinä meni kulmakarvoihin ja contouriin.

wanhat7

Yhteiskuvia 1. Saaran ja Emilian 2. Sannin 3. Julian kanssa. Näissä kuvissa näkyy mun meikki hyvin!

Illalla me wanhat mentiin koululle noin 16.30 aikaan ottamaan parikuvia ja ryhmäkuvia. Meillä oli kuvaamassa jonkinlainen valokuvausopiskelija ja in my opinion, lopputulokset olivat en lite flop. Syynä taisi kuitenkin olla jonkun salaman rikkoutuminen juuri ennen kuvauksia. Loppujen lopuksi sain hyviä kuvia kännykällä, joten ei harmita niin paljoa. Itse tanssit alkoivat klo 18 ja muutaman tanssin jälkeen oli pieni väliaika. Iltatanssit olivat ohi yhtä nopeasti kuin olivat alkaneetkin. 

Torstain ja perjantain välinen yö oli erittäin mielenkiintoinen omalta osaltani. Moni on varmasti kuullut, kuinka nukutaan nojatuoleissa tai muuten istualleen, ettei kampaus mene pilalle. Oma suunnitelmani oli nukkua sohvalla istumisasennossa ja laittaa auki olevan osan hiuksista sohvan selkänojan yli. Mulla on niin paljon hiuksia ja koko kampausta piti varoa, sekä nukkua vielä istumisasennossa! Ei ole ihan ihanteellinen tilanne tälläiselle, joka on tottunut nukkumaan mahdollisimman mukavasti. Olin laittanut herätyksen klo 5.30 ja katsoin kelloa viimeisen kerran 00.10. Herätessäni makuuasennosta katson kelloa ja se näyttää 03.59!! Ei tullut nukuttua siis ihan niin paljon kuin suunnittelin ja kaiken lisäksi kampaus ja tiara olivat menneet vähän huonosti. Sain ne kuitenkin korjailtua hyvin seuraavaa tanssipäivää varten.

IMG_24582Seuraavana päivänä koulu alkoi kahdeksalta ja koska meidän lukion kanssa samassa rakennuksessa on myös yläaste, aamun ensimmäinen tunti kului peruskoulua kyykyttäessä. Tunti loppui peruskoulun kättelykierrokseen, josta tulikin sitten kiire bussille kohti esiintymispaikkaa. Tanssit menivät hyvin ensimmäisessä ja toisessa esityksessä. 

Äitini on töissä päiväkodissa ja hän oli tuonut pienen ryhmän katsomaan. Lapset oltiin prepattu hyvin siitä, kuka on päiväkodintädin tytär ja minkälainen mekko hänellä on. Yksi tyttö rupesi itkemään, kun olin hänen mielestään niin kaunis! Tätä ihanaa tyttöä oli pakko käydä vähän halaamassa esityksen jälkeen. Toisetkin tytöt olivat katsoneet silmät suurina ja sanoneet, että näytän ihan Belleltä Kaunottaresta ja Hirviöstä. Parini ei kuitenkaan kuulemma näyttänyt hirviöltä. 


IMG_24612

Vanhainkodin ja pankin tanssien jälkeen bussimme nokka suunnaattin kohti Vanajanlinnaa. Spesiaalin päivän kruunasi astetta hienompi illastaminen upeassa paikassa. Heti saavuttuamme kamerat alkoivat laulamaan ja kuvia otettiin kaikista, kaikkialla. 

Illalla meillä oli vielä omajärjesteiset jatkot ja viikko sitten vielä jatkojen jatkot. Kertoo varmaan meidän vuosikurssista jotain, haha!


wanhat4
1.-3. Yhteiskuvia ystävieni Emilian ja Saaran kanssa. Minä ja Emilia olimme ainoita, joilla oli keltaiset mekot, mikä oli aika hauska! Saaran tummansininen mekko sai kuviin hieman Ruotsin omaisen tunnelman haha


wanhat6
1. Alkupalaa Vanajanlinnalla 2. Yhteiskuvassa ihanan ystäväni Annamin kanssa ♥  3. Yksittäiskuvia Vanajanlinnan pihalla


wanhat5

1. Yhteiskuva Emilian ja Saaran kanssa 2. Tanssimassa Cha Cha:ta Tommin kanssa 3. Yhteiskuva Saaran kanssa


wanhat8
1. Juuri ennen tansseja. Tykkään tästä kuvasta tosi paljon! 2. Särmä pari tanssimassa Cha Cha:ta eturivissä. Jotenkin hassusti oltiin melkein jokaisessa tansissa eturivissä.. 3. Tanssit on tanssittu!

Kyseiset kaksi päivää olivat ihanat ja eivät unohdu varmastikaan helpolla. Haluan kiittää kaikkia, jotka olivat mukana meidän ikimuistoisissa päivissä! ♥  Erityiskiitos kuitenkin omille vanhemmille ja varsinkin äidille, jonka tanssit nämä olivat yhtä lailla. Ja että heräsit aamulla nyörittämään mun mekkoa..

Jos siellä ruudun takana on joku, joka miettii lukioon menemistä tai puntaroi wanhojentansseja, mä en voi vastata muuta, kuin että ei näiden tanssien merkitystä ymmärrä, ellei niitä itse koe! Ensi vuonna samaan aikaan olisi luvassa penkkarit ja abiristeily.

Kuinka moni muu teistä on tanssinut wanhat?


bannerialusta346222334

2 kommenttia:

  1. Onpa upea tuo sun puku, aivan ihanan värinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielettömästi! Juuri sellainen kuin itse halusinkin värin puolesta :-) Ja oli kiva olla ns ainut laatuaan!

      Poista

Risuja ja ruusuja otetaan vastaan, mutta jokainen ymmärtänee hyvän maun rajoissa kommentoida. Hyvä kommentti piristää päivää aina :-)