TÄLLÄ KERTAA TYTTÖJEN SUUSTA

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Kun olin tauolla koko blogista, lueskelin silti välillä vanhoja postauksiani. Niitä lukiessani mieleen muistui silloinen elämäntilanne ja se palo, mikä kirjoittaessa oli. Näistä postauksista saan palautetta vieläkin ja niitä luetaan edelleen. Siitä tietää, että tuottaa kiinnostavaa tekstiä, kun vielä vuosienkin jälkeen kolahtaa lukijoihin.

Paluuni kunniaksi aloitan uuden postaussarjan täällä blogin puolella, jossa uudelleen läpikäyn tai kirjoitan vanhoja postauksia! Sarjan aloittaa blogihistoriani yksi luetuimmista teksteistä. Kyseessä on kahden vuoden takainen Poikien suusta, johon into lähti alkuperäistä tekstiäni lainaten näin: "Mun aknepostauksien takia myös muhun on ottanut yhteyttä moni aknesta kärsivä. Myös paljon tyttöjä on laittanut viestiä ulkonäköpaineiden ja itsetunto-ongelmiensa keskellä. Monissa viesteissä on puhuttu myös, kuinka kaikki pojat ajattelevat pelkästään tyttöjen ulkonäköä, eivätkä he tunnu välittävän luonteesta yhtään. Mä ja mun pojat todistetaan noi väitteet niin vääriksi." Koko postauksen pääset lukemaan painamalla tätä!

Vaikka mun blogi onkin ollut tauolla, yhteydenotot ulkonäköön ja sosiaalisen median paineisiin liittyen eivät ole yhtään vähentyneet. Niitä tulee sukupuolesta riippumatta. Edellinen postaus oli tarkoitettu enemmänkin tytöille nimenomaan poikien suusta, mutta tällä kertaa on tyttöjen vuoro. Eroten alkuperäisestä, postaus ei ole tarkoitettu ainoastaan miespuolisille, vaan riippumatta sukupuolesta myös naispuolisille lukijoille, jotka kamppailevat ulkonäkö- ja itsetunto-ongelmien kanssa.

Kun multa kysytään apua, saan palautetta siitä, että kuulisipa mun sanomat sanat myös muilta. "Tuntuu siltä, että kaikki muut ajattelevat täysin päinvastoin". Tällä postauksella haluan tuoda esille, mitä ne kaikki muut oikeasti ajattelevat.

IMG_5196

Millä perusteella alat seuraamaan vastakkaisen sukupuolen omaavia henkilöitä instagramissa tai snapchatissa? Mikä saa sinut kiinnostumaan jostain tietystä henkilöstä?

-Oikeestaan kaikki miehet ketä seuraan on tuttuja. Muutama on julkisuuden henkilöitä. Jokin tietty tyyli, tatuoinnit, matkakuvat, ranskanbulldogit varmaan sais mut seuraamaan.

-Ite lähinnä rupeen seurailemaan niitä, joita tunnen/mieheke tuntee. Eli tuttuja/yhteisiä kavereita. Mulla on max 2 miestä instassa, joita seuraan vaikken tunne/tiedä millään tasolla. Nekin luokkaa lempiartisti, ja mielenkiintoinen tatuoija. Yleensä seurailen tatskaajia, enkä oikein muita, jos en tunne.

-Mä en käytä snäppiä, ja instassakin seuraan lähinnä vaan kavereita. Mutta jos jollain miehellä on mielenkiintonen feedi instassa (esim jos henkilö harrrastaa valokuvaamista) tai jos on kovin tatuoitu ihminen ja ulkonäkö on miellyttävä, niin alan seuraamaan

-Kiinnostavat jutut, ei niinkään ulkonäkö

-Rupeen enää nykyään tosi harvoin seuraamaan ketään tuntemattomia instagramissa. Jos rupean seuraamaan jotain jätkää niin tiedän sen joko tinderistä tai sitten ollaan tuttuja jollain tasolla. Pakko kuitenkin myöntää että ulkonäön perusteella valitsisin varmasti vastakkaisen sukupuolen edustajia seurantaan. Ulkonäön lisäksi vaikuttaa kyllä suuresti se millaisen kuvan saa henkilöstä. Se onko tyyppi esim.  urheilullinen tai ylipäätänsä vaikuttaako ystävälliseltä merkkaa kuitenkin ulkonäön ohella tosi paljon! Et jos jätkä on super hyvän näkönen, mutta käyttäytyy kuvissa typerästi tai kommentoi kavereille ilkeitä juttuja niin en kyllä ala seuraamaan!

-Oon aika nirso seurattavien suhteen varsinkin instagramissa. Jotain puoleensavetävää pitää olla, mun tapauksessa esim runsaat kehonmuokkaukset (eli lävistykset, tatuoinnit sekä värjätyt hiukset) kiinnittää huomion. Ja tietenkin sekin vaikuttaa että kuinka usein postailee, että jos kerran pariin kuukauden välein laittaa jotain niin kiinnostus loppuu aika äkkiä. Snapchatissa yleensä alan seuraamaan semmosia kenet tunnen tai sitten pitää olla julkkis josta oikeesti pidän. Ja tietty instagramissa voin kavereita seurata!

-Joko ulkonäöllisistä seikoista tai jos ihmisen elämä muuten kiinnostaa, esim ite treenaan niin tykkään seurata saman tyylisiä ihmisiä ja saada heiltä motivaatiota ja inspistä.

-Instagramissa koska en omista snapchattia mutta ulkonäkö,hyvä roppa ja myös jos huomaa ihminen on huumorintajuinen esim. videoitten perusteella

-Jos henkilö kuulostaa tutulta, niin pitäähän siitä ottaa selvää onko hän joku jonka tunnen/tiedän. Ja jos puhutaan vieraasta ihmisestä niin ulkonäkökin saattaa hieman vaikuttaa asiaan, että alkaisin seuraamaan. Mutta myös se, että seuraako joku ystäväni samaa henkilöä tai onko meillä jotain yhteistä tai olisiko hän vaikka kuuluisa jostakin

IMG_5181

Mitä ulkonäkö ja luonne merkitsee toisessa? Kumpaan kiinnität enemmän huomiota ja vaikuttaako ulkonäkö paljon siihen, tutustutko ylipäätään edes kaverimielessä? Mikä on tärkeintä nimenomaan siinä henkilössä, jonka kanssa alat luomaan kaverisuhdetta?

-Tärkeintä on kemioiden yhteensopivuus. Ulkonäöllisesti riittää siisti olemus. Luonne se kuitenkin tässä iässä on jo tärkeämpää

-Mua ei kiinnosta kaverisuhteessa ulkonäkö ollenkaan oli sitten kyse tytöistä tai pojista. Mun mielestä parisuhde ois ihanteellinen jos pohjana ois ainakin jonkin asteinen kaveruus, toki se ei oo aina mahdollista. Just sen takia oon aika avoin kaiken näkösille ihmisille ja se luonne merkkaa tosi paljon. Jos just ihastun johonkin ilman että tunnetaan entuudestaan nii sillon tietenkin se tapahtuu yleensä ulkonäön perusteella. Mä tykkään tosi paljon myös poikapuolisista kavereista joten kyllä joo, tutustun mielelläni toki kaverimielessä!  Tärkeintä ihmisessä jonka kanssa alkaisin luomaan kaverisuhdetta on ehdottomasti turvallisuuden tunne ja luottamus. Oon tosi epäluottavainen enkä luota oikeen ihmisiin helposti, joten jos heti alussa mulla on sellanen tunne etten voi ikinä luottaa henkilöön millään asteella niin en jaksa oikeen edes tutustua.

- Ulkonäkö on tietysti se, mihin ensimmäisenä kiinnittää huomiota, mutta olen huomannut, että ns. sisäisesti kauniit ihmiset myös näyttävät yksinkertaisesti paremmalta. itsevarmuus ja positiivisuus näkyvät kasvoilta ja kehonkielestä. olisi valheellista sanoa, ettei ulkonäöllä ole mitään väliä, mutta hyvin harvat ihmiset ovat oikeasti rumia. kaikki on subjektiivista ja tilanteesta kiinni. arvostan ja haen ihmisissä hyvyyttä, huumorintajua, avoimuutta, älykkyyttä ja persoonallisuutta. musikaalisuus ja samanlaiset ideologiat yhdistävät

-Luonne merkkaa eniten. Tietty ekana kiinnitän huomion ulkonäköön. Nykysessä parasta oli se että halus vaan hauskuuuttaa mua ekasta tapaamisesta asti. Sit tietty pitää luonteen puolelta olla lojaali ja ymmärtäväinen. Mullaki masennusta ja ahistus/paniikkihäiriöö ja miehen pitää ymmärtää se. Tutustun kaverimielessä ihmisiin aina. Hän oli vaan eka joka anto suoraan sellasen kuvan että ton vierestä mä haluan herätä mun loppuelämän. Tärkeintä on se että on aikaa toiselle ja luottamusta.

-Onhan se kivempi katella toista jos hän miellyttää silmää, mut  luonne on kyllä tärkein ja se millainen hän on kokonaisuudessaan. Mä yritän olla avarakatseinen etten kiinnittäis niin paljon huomiota ulkonäköön, mut jos toinen on mukava ja tulee hyvin juttuun ni mitä sil on väliä miltä näyttää. Vaikka kuin kauan mietin mikä olis tärkeintä niin ei mulle tuu mieleen muuta kun et hän olis vaan oma itsensä eikä esittäis mitään muuta.

-Ulkonäkö ei vaikuta, ehkä nuorempana joo, mutta nyt on huomannu enemmänkin että "moni kakku päältä kaunis", luonne on se mikä ratkaisee ja eihän esim kenenkään ulkonäön kanssa voi seurustella. Tärkeintä on että elämännäkemys/arvot kohtaa, huumorintaju sopii yhteen ja muutenkin on semmonen rento olo toisen kanssa.

-Ulkonäöllä ei ole merkitystä kaverimielessä tutustuttaessa. Enemmän luonne merkkaa. Huumori, ymmärtäväisyys, luottamus ja rehellisyys on piirteitä joita arvostan sekä kaverisuhteita luotaessa kuin myös potenttiaalisessa seurustelukumppanin metsästyksessä. Ulkonäöllä tietty on osansa kun etsii seurustelukumppania mutta tosiaan jos ulkonäkö ei heti miellytä niin se saattaa alkaa miellyttää jos luonne on kohdillaan.

-Merkitsee se jonkin verran, mut rakastun ihmiseen enkä ulkonäköön, ulkonäkö on se mikä herättää kiinnostuksen. Kaverimielessä se merkitsee sen verran et pukeutuminen kertoo kuitenkin jotain ihmisestä ja samanhenkisiin tyyppeihin on kiva tutustua. Tärkeintä kaverisuhteessa kuitenkin luottamus ja nauraminen!

IMG_5173


Mitä sanottavaa sinulla on henkilölle, jolla on ulkonäköpaineita ja mahdollisia itsetunto-ongelmia? 

-Tämmöinen klisee ainakin että kelpaat sellaisena kuin olet. Muita ei pidä miellyttää, vaan olla semmoinen kuin itse olet. Loppupeleissä ainoa kenen kanssa pitää osata olla lopunelämää on oma itsensä, eli pitää osata elää itsensä kanssa ja seistä omien päätösten takana. Itelläkin on ulkonäköpaineita ja itsetunto-ongelmia, mutta pikkuhiljaa oon alkanut toteuttamaan itseäni ja yrittänyt saada esim ulkonäön kuvastamaan sitä mitä olen oikeasti, ja tiedän ettei kaikki sitä ymmärrä tai hyväksy, mutta miksi elää elämää niinkuin muut odottaa että pitäisi elää? Ihmiset tulee aina arvostelemaan teit sitten niin tai näin, joten miksi yrittää miellyttää toisia? Tärkeää olisi myös tiedostaa mistä ominaisuuksista itsessään pitää, ja keskittyä niihin sen sijaan että keskittyisi vain niihin epäkohtiin. Tiettyihin "vikoihin" itsessään voi vaikuttaa, esim ylipaino, mutta tietenkin on niitäkin joiden kanssa pitää vain oppia elämään ja todeta ettei asiaan voi vaikuttaa mutta että täällä eletään vain kerran ja siitä pitää ottaa kaikki mahdollinen irti

-Henkilölle jolla on näitä ongelmia ja paineita sanoisin et oon ollu samassa tilanteessa ja vieläkin välillä tosi huono fiilis itsestä. Tiedän tunteen ja uskalla näyttää siltä miltä haluat esim. meikin avulla.

-Olet hyvä juuri tuollaisena. Älä vertaa muihin sillä vain pahennat omaa itsetuntoasi. Jokainen meistä on nätti jollain tapaa. Aina voi mennä juttelemaan jollekkin jos ei ole tyytyväinen itseensä. Siellä sua autetaan. Voin hyvin itse kertoa että itse olen ollut arka ja ujo mutta vanhemmiten itsetuntoni on kehittynyt. Kyllä kaikesta selviää ajan myötä.

- Rakas henkilö, jolla on ulkonäköpaineita ja/tai itsetunto-ongelmia: asenne ratkaisee. itsensä rakastaminen ei ehkä käy yhdessä yössä tai ole mikään maailman helpoin henkinen prosessi, mutta se on mahdollista jokaisen kohdalla. jokainen meistä varmasti löytää itsestään asioita, joista ei pidä. kaikkeen ei kuitenkaan voi vaikuttaa, ja itselleni se oli todella helpottava asia tajuta. kun tajuaa, ettei voi itse tehdä asialle mitään, asiaa on turha murehtia.

-Kannattaa olla välittämättä mitä muut sanoo, yleensä ne ketkä arvostelee eniten omaa huonoimman itsetunnon, kaikkia ei voi miellyttää mutta turhaa negatiivisuutta on kylvää, kannattaa kohdella kaikkia niinkun haluis itseään kohdeltavan

-Kuulostaa nyt sille samalle paskalle mitä ite vihaan, mut eipä siinä oikeen oo muuta kun että opettele arvostamaan ittees sellaisena kun oot ja opi ymmärtämään et oot ihan yhtä arvokas ihminen kun kaikki muutkin! Kaikki ei ehkä näytä vitun kauniilta tai komeilta muttei tarvikkaan! Just sillä persoonalla ja sillä miten kohtelee muita tekee just sen tärkeimmän vaikutuksen ihmisiin. Ja jos on epätyytyväinen esim omaan kroppaan nii suosittelen ottamaan niskasta kiinni ja miettimään voiko asialle tehdä jotain. Eipä ainakaan tarvi sit myöhemmin miettiä et miks vaan rypi jossain itseinhossa

-Tähän on toisaalta vähän vaikea vastata, koska kamppailen itsekkin samojen ongelmien kanssa. Tässä jotain mitä mulle on sanottu..Pitää osata rakastaa itseään just sellasena kun on ja jos on jotain muutettavaa niin muuta se. Kukaan ei ole täydellinen, ei edes victoria secretin mallit. Tai oikeestaan jokainen on täydellinen just omalla tavallaan. Ei pitäis ottaa paineita mistään ulkonäöstä yms, mut tää maailma on nykyään niin pinnallinen et jos et oo massassa samanlainen niin sä et oo kukaan. Itsensä kehuminen joka päivä ja kiinnittää huomio niihin omiin parhaisiin kohtiin niin huonot jää varjoon.

-Tiiän omasta kokemuksesta, että se on pirun vaikeeta. Ihmiset sanoo sulle, että "et vaan kuuntele muita". Ei se mene niin. Et sä voi sulkee ittees muiden puheilta, etkä suojella ittees jos jollain on pahaa sanottavaa. Jos joku päättää lytätä sun itsetuntoa, pitää sun muistaa, että se on ite se paskempi ihminen. Sä et ole tehnyt mitään väärää. Jotku sanoo et elämä on ruusuilla tanssimista, mut on niissä ruusuissa ne piikitkin, ja ne sattuu. Pyri aina puhumaan jollekkin, jos sulla on paha olo. Mä tiedän, et jokaista ihmistä tällä pallolla ei voi miellyttää, mut pitää vaan ite tietää, että itsellään on väliä. Sulla on väliä ja sulla on varmasti paikka, josta pidät ja jossa voit rauhottua. Koita haalia mahdollisimman paljon hyviä tyyppejä sun ympärille ja kasatkaa yhdessä sun itsetuntoa ehjäksi. Ulkonäköpaineet ainakin mulla helpottunu ku on tullu vähän vanhemmaks. Ei sun tarvii olla mallin mitoissa, että oot kaunis.

IMG_5195


Ensinnäkin, nämä kaikki muut eivät ajattele täysin samalla tavalla. Vastauksia lukiessa instagramin, snapchatin ja ylipäätään sosiaalisen median merkitys on monille ihan erilainen. Sosiaalisen median merkitys kasvaa koko ajan, mutta esimerkiksi instagramin seuraajamääristä ei kannata ottaa paineita. Lisää sinne sinunlaisiasi kuvia ja videoita! Ja ole iloinen siitä, että vain tietty määrä ihmisiä tajuaa samanlaisten juttujen päälle. Se tekee teistä uniikkeja.

Osa mielipiteistä poikkesi ja osa oli hyvinkin samanlaisia. Osattiin myös erotella parisuhteen, kaverisuhteen ja instagram"suhteen" kriteerejä. Kun ihmistä ei tunne, ulkonäkö on se minkä huomaat ensimmäisenä ja voi ensimmäisessä hetkessä määritellä kaiken täysin tuntemattomasta ihmisestä. Instagramissa on niin paljon tuntemattomia ja siellä tämä psykologinen ilmiö on varsin selvää. Luonteen tärkeys korostuu oikean elämän suhteissa.

Vastaajien ikähaarukka keskittyi 15-31 ikävuoteen, joten vastaukset ovat tulleet erilaisilta ja täysin eri tilanteissa eläviltä, minulle tuntemattomilta henkilöiltä. Vapaaehtoisia tuli niin paljon, että en voinut julkaista jokaikistä vastausta. Haluan vielä kerran kiittää jokaista teistä, olette ihania ja oli kiva jutella teidän kanssa  Mulle saa aina laittaa viestiä ulkonäköön ja muuhunkin liittyvissä asioissa, vaikka tämä olisi ensimmäinen kerta kun vierailet blogissani.

Ja psst.. Näitä vanhojen postausten uudisversioita voi jatkossa etsiä paluu vanhoihin postauksiin -tagin alta.


bannerialusta346222334

Snapchat/instagram: monamyymikaela

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
 2. "Ulkonäkö on tietysti se, mihin ensimmäisenä kiinnittää huomiota, mutta olen huomannut, että ns. sisäisesti kauniit ihmiset myös näyttävät yksinkertaisesti paremmalta."

  Olipa fiksusti vastattu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä sun kanssa, vastaus on erittäin hyvä! Kiitos kommentista :-)

   Poista

Risuja ja ruusuja otetaan vastaan, mutta jokainen ymmärtänee hyvän maun rajoissa kommentoida. Hyvä kommentti piristää päivää aina :-)