Naked truth 3

lauantai 10. toukokuuta 2014

Naked truthille taas jatkoa! Toisen osan tein tammikuussa, noin 4 kk sitten ja ensimmäisen osan lokakuussa, noin 7 kk sitten. Löydät aikaisemmat osat oikeasta sivupalkista rullaamalla alaspäin kohtaan "suositut tekstit". Aikaisemmissa osissa on myös selitetty, mikä ihme Naked truth on ja pidemmät selitykset voit lukea myös niistä, mutta lyhyesti: Naked truth on haaste, jossa laitetaan kuva blogiin ilman meikkiä, eikä kuva saa olla käsistelty. Omat haasteni olivat (blogini mittakaavassa) hyvin suosittuja, sillä ne paljastivatkin monelle lukijalle minusta aivan uuden, hämärän (meikin) peitossa olleen asian: aknen. Ensimmäisen Naked truth -postauksen myötä minulle sateli paljon kysymyksiä akneen liittyen ja vastailin niihin ilomielin. En olisi ikinä uskonut, että niin isoa ihmismäärää olisi kiinnostanut minun aknetarinani - olinhan tuolloin jo monta vuotta koulukiusattu, eikä aknekaan ollut minulle uusi juttu, enkä uskonut aknen yleisesti olevan muillekkaan. Blogin avulla sain sanoa kaiken mitä halusin, minkä avulla sain kerättyä vähitellen pieniä itsetunnon murusia sieltä täältä - hyvät kommentit, uudet lukijat, mainostus, kiinnostus minua ja blogiani kohtaan. Nyt itsetuntoni on vahvimmillaan, kaiken tämän taistelun jälkeen. Vaikka ei aknekaan ihan takanapäin ole.

Vasemmalla akne 4 kk sitten ja oikealla akne tänä aamuna. Kuvia katsoessa en itse voi muuta kuin hymyillä - akne on todellakin loppusuoralla! Finnejä ei ole kuin muutama siellä täällä ja arvet ovat alkaneet parantua. Pian tämä 4 vuotta kestänyt piina on vihdoinkin ohi!

Akne on ollut minulla noin neljä vuotta, nelosluokan lopusta lähtien. Ensin finnejä tuli nenän alueelle, sitten leukaan ja myöhemmin poskiin. Otsassa minulla on ollut vain värittömiä näppylöitä. Olen kokeillu mm. monia eri clearasileja, herbinoita ja monia monia muita kasvovesiä, kuorinta-aineita jne. ja iho on mm. "palanut", kuoriutunut irti niiden takia ja ne ovat saaneet aknen muutenkin pahentumaan. Nyt minulla on kumminkin tuotteet, jotka ovat auttaneet tosi paljon; finnit ovat miltei poissa, arvet ovat parantumassa, kutina, kipu ja tulehtuneet finnit ovat historiaa. Tiedot tuotteista, joita käytän akneani vastaan löydät aikaisemmista Naked truth -postauksista. Jos kiinnostut niistä ostaaksesi, ottamalla minuun yhteyttä esim. Facebookissa tai kikissä annan osoitteen, josta tuotteita voi tilata.

Pari vinkkiä ja faktaa aknesta ja sen käsittelystä minun  kohdallani:
  1. Rasvaaminen. Oli pakko panostaa rasvaan, kun kaikkialla lukee, että on se on hyvin tärkeää ihon hyvinvoinnin ja aknen parantumisen kannalta. Mutta kuinka kävikään? Jokapäiväinen rasvaaminen tietyllä rasvalla kuivatti ihoa ja kasvoillani oli hiukan epämukava  ja tunkkainen olo. Finnit lisääntyivät. Äiti osti minulle paremman rasvan, joka kosteutti ihoa tosi hyvin ja teki ihosta sileän tuntuisen - rakastuin rasvaan ja käytin sitä 1-2 kertaa päivässä. Pelästyin, kun huomasin senkin lisänneen finnejä. Mikä neuvoksi? Voiko rasvaamisen jättää pois? Minä tein aika uhkarohkean tempun, joita ei aknen kanssa koskaan kannata tehdä, sillä tulokset voivat olla kohtalokkaat. Tämä temppu kuitenkin koitui enemmän hyödyksi kuin haitaksi - jätin rasvaamisen pois, eikä finnejä ole tullut sen jälkeen yhtä räjähdysmäisesti kuin ennen. Nykyään rasvaan ihoni kerran viikossa, jottei ihoni kuivu täysin.
  2. "Suklaa ja sokeri lisäävät finnejä". Lause, minkä kuulen tosi usein. Ihmettelen, sillä minun kohdallani asia ei ole niin. Olen harras suklaan ja sokerin ystävä, eikä se ole mielestäni vaikuttanut finneihini. Silti en väitä lauseen olevan huijausta, sillä jokaisella meistä on erilainen ihotyyppi ja jonkin henkilön akneen suklaa ja sokeri voivat vaikuttaa.
  3. "Ihanaa, finnit ovat poissa! Ei tarvitse enää hoitaa ihoani niin usein!" Väärin. Akne on kiero ja se tulee helposti takaisin, jos lopetat aknen hoidon heti aknen päätyttyä. Jatka sitä vielä ainakin vuosi, jonka jälkeen voit vähentää hoitotiheyttä. Muista pitää välillä parin päivän taukoja, sillä liika hoitaminen on huonoksi, mikä voi johtaa siihen, että kyseinen tuote ei enää tehoa. Ei ole myöskään terveelle iholle hyväksi esim. kuoria sitä joka päivä. 
  4. Akneja on monentasoisia ja monen näköisiä. Kaikki tuotteet eivät sovi kaikille, joten älä heti alkuun panosta tuotteiden hintaan. Kysele kavereilta ja etsi netistä tietoa tuotteista, niiden ainesosista, käyttötavoista ja ennenkaikkea käyttökokemuksista. Käyttökokemukset ovat varmempi todiste tuotteen mahdollisesta toimivuudesta, kuin esim. mainokset.
  5. Mikäli mahdollista, vältä aknelääkkeitä viimeiseen asti. Osa aknelääkkeistä vaurioittavat maksaa, ohentavat ihoa, saavat sinut palamaan nopeammin, mikä voi johtaa pahimmillaan ihosyöpään. Ne heikentävät sinua ja vaikuttavat negatiivisesti kehon hyvinvointiin. Huom. Kaikki lääkkeet eivät ole samanlaisia, enkä minä ole aknelääkkeiden asiantuntija. Itse en ole omaan akneeni kertaakaan aknelääkkeitä käyttänyt, enkä henkilökohtaisesti suosittele niitä. Jos mietit aknelääkkeiden aloittamista, juttele vanhempiesi ja lääkärin kanssa asiasta.
  6. Juuri sinä olet kaunis ja ainutlaatuinen yksilö. Akne ei ole kirous, etkä ole tehnyt mitään väärää sairastaaksesi sitä. Kanna sitä kunnialla. Aknea ei tarvitse hävetä, sillä en usko että sinä sitä halusit, joten vika ei tosiaankaan ole sinussa. Miksi välittää, mitä negatiivista muut sanovat aknesta? Akne on osa sinua ja olen tavannut ihmisiä, jotka eivät ole voineet tutustua minuun akneni takia. Jos sinua tulee vastaan ihminen, joka ei halua tutustua sinuun aknesi takia, hän ei ole sinun ystävyytesi arvoinen. Ole kaunis oma itsesi, äläkä peitä sitä meikkiin mikäli et halua.
  7. Hymyile ja rakasta itseäsi. Nuo kaksi asiaa edesauttavat aknen paranemista


Ensi viikolla otan käyttöön uuden meikkituotteen iholle, jonka pitäisi parantaa ihoa - Maybelline Super Stay Better Skin (14,90e) Saa nähdä.. Tulokset tulee blogiin parin viikon kuluttua.




Olette kaikki kauniita, olisi teillä aknea tai ei. Akne ei pudota ihmisarvoasi millään lailla ja ennenkuin huomaatkaan, se on kohottanut itsetuntoasi entisestään. Myöhemmin voit olla avuksi muille aknesta kärsiville henkilöille - pystyisitkö auttamaan heitä jos sinulla ei koskaan olisi ollut aknea? Minä olen kiitollinen omasta aknestani. Se on muuttanut minua ihmisenä.
Nyt haastan teidät kaikki tähän hommaan. Naked truthin toteuttaminen ei ole vaikeaa. Minä tein haasteen kerran, ja nyt kirjoitan aiheesta jo kolmatta kertaa. Nyt on sinun vuorosi. Ota kuva itsestäsi ilman meikkiä blogiisi ja halutessasi voit kertoa ihostasi/ihonhoitorutiineistasi. Kommentoi haasteen jälkeen blogiosoitteesi tämän postauksen kommenttikenttään, ja halutettasi se pääsee minun Naked truth 4 -postaukseen. Ottakaa haaste vastaan ja voittakaa se. Niin minäkin tein.

7 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida tähän.
    Itsellä ollut akne jostain kolmannelta luokalta asti, ja viime kesänä aloin käyttämään aknelääkkeitä kun mitkään litkut tai rasvat, eivät edes ne "heikommat lääkkeet" eli antibiootit auttaneet tähän mun paskaiseen ihoon. Aloitin viime kesänä siis Roaccutan-kuurin, iholääkärillä käynnin jälkeen, ja söin lääkkeitä (20mg) kolme klp päivässä. Siis suurimman määrän mitä niitä voi syödä. Lääkeinfo.fi-sivuilla lääkkeestä sanotaankin näin: "Hoitonasi on Roaccutan, koska aknesi ei ole lievittynyt muilla aknehoidoilla, kuten antibiooteilla tai ihohoidoilla." Isotretioniinista on paljon varoituksia, mm. mielenterveysongelmat, sikiövauriot (liittyy lähinnä raskauden aikaiseen käyttöön), ei saa käyttää alle 12v, ja yli 12v vasta murrosiän jälkeen. Niistä voi lukea lisää täältä: http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=984

    Ja mun iho oikeasti on parantunut. Tuo lääke on aluksi hirveä, se kuivattaa ihoa tosi paljon (tavallaan kuivattaa vanhan ihon pois ja luo uuden) ja jokainen rasva tai mikä tahansa aine kirvelee, mutta nyt, n. vuoden jälkeen mun ihossa ei ole yhtäkään finniä tai näppylää. Mun iho on sileä, vaikka selässä onkin vielä arpia ja poskissa myös hiukan. Iho myös punoittaa enkä pidä itseäni kovin kauniina, mutta kirjoitin tämän lähinnä siksi että joskus ne kaikki aineet ja rasvat ei oikeasti vaan auta. Silloin kannattaa mennä sinne iholääkärille ja pyytää jotain lääkettä joka auttaa. Aknet on erilaisia. Ja jos on sellainen tilanne ettei mikään tunnu auttavan vaikka melkein kaikkea on jo kokeillut, suosittelen Roaccutania.

    Sun blogis on muuten älyttömän kiva ja tekstejä on tosi mukava lukea (:

    VastaaPoista
  2. Ihana toi sun banneri! :)

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Haluan vielä kiittää näin henk kohtaisesti ihanasta kommentista blogiini! :)
    Ja lisäks haluan myös kommentoida, että on tosi rohkea veto julkaista itsestään tälläisiä postauksia. Todella moni piiloutuisi häpeän viitan taakse kohdatessaan tuollaisen "sairauden", mutta sä olet ollut vahva ja näyttänyt ettet sä voi sille mitään, ja sun on vaan hoidettava se kärsivällisesti!
    Mä ottaisin haasteen vastaan, mutta periaatteessa toteutan jo nyt sitä todella usein, sillä en käytä meikkiä oikeastaan ikinä. Ripsienpidennysten kanssa en tarvitse mitään, siksipä myös suosittelen kun saat taistelun aknea vastaan kokonaan voitettua, ei kannata piiloutua enään paksun meikkikerroksen alle, itse saan todella usein kehuja kasvojen hyvästä ihosta ja neuvoja kuinka meikkaan/hoidan sitä. Paras tapa on olla meikkaamatta sitä! :)
    Menipä sekavaksi kommentiksi, mutta kuitenkin. Sulla on myös tosi kivan oloinen blogi! :)

    VastaaPoista
  5. Oho, onpa rohkea veto tuohon haasteeseen! Olet rohkea ja nätti tyttö! :) Akne on sellainen, joka on tänä päivänä tosi tosi monella ja myös minua se vaivasi vasta vuosi sitten. Sain sen hoidettua pois. Aknessa on tärkeää hyvä hygienia ja oikeat tuotteet, vaikka tosiaan akne ei johdu siitä, että olisi jotenkin laiminlyönyt hygienian. Se on bakteeritulehdus iholla, joka voi johtua monesta syystä. Lääkkeitä kokeilisin viimeisimpänä oljenkortena. Muuten, suosittelen kovasti, ettet käyttäisi meikkivoiteita ennenkuin iho on parantunut ja taas terve. Anna ihon hengittää. Tarkista, että kaikki tuotteet ovat non-comedogenic, se tarkoittaa sitä, ettei tuote tuki huokosia ja antaa ihon hengittää. :) Myös meikkivoiteen pitää ehdottomasti olla öljyvapaa ja non-comedogenic. Akneiholle on tänä päivänä kehitetty omia meikkivoiteita, niitä saa apteekista.

    Tsemppiä aknen hoitoon, kyllä se paranee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, piti tosiaan sanoa, että itsellä tosiaan akne pahentui, kun käytin meikkivoiteita. Ja sitten kun kävin iholääkärillä, niin hänen suosituksensa oli, että ilman meikkiä on kestettävä olla. Siksi suosittelen siullekin samaa, ettei vain pahenisi! :)

      Poista
  6. Oletko mitä tuotteita käyttänyt akneen? Huippu postaus! Oot muutenki tosi avoimesti kertonu, mikä musta on kiva, koska itse kärsin aknesta ja vielä todella paljon pahemmasta kuin sinä, joten kirjoituksesi aknesta ovat tavallaan piristäneet ja tsempanneet mua. Kiitti tosi paljon! Ois ihana tutustuu sunlaiseen ihmiseen, mitä muutenkin kun olen lukenut blogiasi ja vaikutat todella huippu muijalta!:)

    VastaaPoista

Risuja ja ruusuja otetaan vastaan, mutta jokainen ymmärtänee hyvän maun rajoissa kommentoida. Hyvä kommentti piristää päivää aina :-)