Kokonaisvaltainen kasvohoito ongelma- ja normaali-iholle

torstai 8. tammikuuta 2015

Teillekkin, jotka ensimäistä kertaa olette blogiini eksyneet nopea, mutta kattava tietopaketti tämän blogin/postauksen kirjoittajasta:

Olen tänä vuonna kuusitoista täyttävä tyttö, jolla on ollut akne nelosluokalta lähtien, pian viisi vuotta siis. Akneni on ollut pahalaatuinen, eli kasvoni olivat finnien ja niiden tulehdustilan peitossa monta vuotta. Kokeilin monia tuotteita ja konsteja, mutta turhaan. Olin koulukiusattu, eikä minusta hyvää kaikissa piireissä puhuta vieläkään, mitä oudoimmista syistä. Olen kirjoittanut tänne blogiin useita postauksia aknestani ja lisännyt youtubeen videon, jossa puhun aknestani ja siitä koituneista tuntemuksista (löydät videon kirjoittamalla youtuben hakukenttään Mona Salo. Jos Aknejuttuja-nimistä videota ei tarjota suoraan, pääset katsomaan videotani kanavani kautta). Akne on rauhoittunut parina kesänä, mutta on iskenyt takaisin vielä pahempana. Tällä hetkellä akneni on melkein selätetty, ei melkein yhtään finniä taikka näppylää. Kamalat arvet aknestani on jäänyt, mutta niiden ehkäisyhoidot käynnissä parhaillaan. En ole syönyt yhtään lääkkeitä tai käyttänyt lääkerasvoja tms. akneni hoitoon. Tyttö, joka on puheilla saatu ojan syvimpään penkkaan asti, mutta noussut sieltä paljon vahvempana puhumaan teille ja auttamaan teitä, joilla on ongelmia ihonsa kanssa.






Hassuine ja mitäänsanomattomine ilmeineni esittelen hieman mun arpia. Otsassa ei ole ollut aknea ollenkaan, pari satunnaista finniä silloin tällöin. Poskissani ja leukapielissäni on ollut erittäin paha akne, finnit olivat erittäin kipeitä ja tulehtuneita. Monia aineita monien vuosien aikana kokeilin, mutta mikään ei tuntunut auttavan, päinvastoin - iho kuoriutunut tosi kivuliaasti ja ihossani tapahtunut palamisreaktion kaltaisia reaktioita, joita on vaikea selittää kun ei sitä ymmärrä ellei sitä itse koe. Naamani on kutissut ja olen itkenyt kipujen ja kirvelyjen takia. Kokeilin monia markettituotteita kuten Herbina, Clearasil, Nivea ja olen kokeillut montaa erilaista ainetta - kuorintaa, geeliä, kasvovettä, finniainetta.. Mikään ei auttanut, kunnes äiti käveli yhtenä päivänä ovesta sisään tuotteen kanssa, joka muutti akneni suuntaa - toivottavasti lopullisesti (aine kuuluu kasvohoitoon ja esittelen aineen vasta kasvohoidon yhteydessä). 

Mua ärsytti tosi paljon, kaikki markettituotteet, joita joku oli kokeillut ja suositellut eivät auttaneet minua yhtään, pari niistä pikemminkin pahensi. Kaikki aineet, joilla oli selviä ja nopeita tuloksia olivat tosi kalliita ja kaikkia ei edes saanut Suomesta. Olo oli toivoton ja akne repi itsetuntoani pahasti. Tuntui ettei ollut aineita tai hoitoja, jotka olisivat olleet kohtuuhintaisia tai että niitä olisi saanut lähikaupasta.
Vähän aikaa sitten annoin markettituotteille uuden mahdollisuuden ja tällä kertaa koluamalla monista markettituotteista löysin toimivia ja hyödyllisiä tuotteita. Nyt sinä, joka koet, että et löydä mitään tuotteita mitkä sopisivat sinun ihollesi, olisi ihosi sitten normaali- tai ongelmaiho, saat mahdollisuuden parempaan ihoon. Tätä postausta ei ole sponsoroitu millään tavalla, puhun täysin rehellisesti omista kokemuksista. Tuntui, että mikään ei auttanut, mutta yhtäkkiä kehitinkin tuotteista itse hoitoja, jotka auttoivat. Haluan niiden auttavan myös sinua. Melkein jokaista tuotetta saat lähimmästä prismastasi tai k-citymarketista kohtuuhinnoin, joten nyt meillä jokaisella on avain parempaan iloon ja kauniimpaan hymyyn. Me kaikki olemme sen ansainneet.



1. VALMISTELU

Tehkää hoito illalla, ettet meikkaa tai tee kasvoillesi mitään muutakaan. Laita päällesi rennot vaatteet, jotta olosi olisi mahdollisimman mukava. Itse olen myös huomannut joitain mömmöjä naamasta poispestäessäni, että sitä on vähän tullut paidalle tms., joten pieni "sotkemisvaara" on, joten valitse vaatteet sen mukaan.
Poista meikki huolellisesti. Käytän itse Sokos Emotionista saatavaa WeCareIconin meikinpoistoainetta, sillä se kosteuttaa, eikä kuivata naamaa ollenkaan! Poistaa meikin tosi hyvin, hintaa taisi olla n.4e.


"Tarkistaaksesi" kasvojesi meikittömyyden kannattaa pyyhkiä kasvot kasvovedellä. Se avaa ihohuokosia ennen kasvohoitoa ja ottaa vielä kasvoille jäänyttä meikkiä pois. Itse käytän Nivean Daily Essentials Mattifying toner -kasvovettä, joka on tarkoitettu ongelmaiholle. Nivean samaa kasvovettä saa kolmena erilaisena - Normaalille iholle (sininen), kuivalle iholle (vaaleanpunainen) ja ongelmaiholle (vihreä). Hintaa on 4.50-5.50e. Suosittelen ehdottomasti!!



2. Kuorinta

Nyt on siis sen ihmeaineen esittely, joka vei mun aknen mennessään. Foreverin aloe vera scrub sisältää aloe veraa, joka on luonnon tuote. Tuttava on Foreverin myyjä ja tilaamme tätä häneltä. Häneltä voi tilata myös netin kautta, annan osoitteen sitä pyydettäessä! Hintaa tällä oli n.20e, mutta se oli kyllä hinnan väärti, eikä se ollut mielestäni ihan ylitsepääsemätön:) Siitä on yli vuosi, kun aloitin käyttämään tätä ja jo kesäkuussa melkein kaikki epäpuhtaudet oli tiessään, nyt jäljellä on enää pari siellä täällä. Tärkeää on, että jatkaa hoitoa, vaikka tuloksia näkyisi/ei näkyisi. Näin taataan varma parantuminen. Jatka hoitoa vielä kasvojesi parannuttua! 
Mikäli sinulla on hyvä/ihan ok iho, voit käyttää vakiokuorintaasi. Jos et ole löytänyt vielä mieleistäsi, käy läheisessä prismassa/cittarissa/tarjoustalossa/tokmannilla ja katsele kuorintavalikoimaa. Joissain kaupoissa esim Sokos Emotionissa myyjät ovat ammattitaitoisia ja kun kysyt heiltä, niin he suosittelevat sinulle sopivaa ainetta. Kannattaa lueskella myös muista blogeista, mitä muut henkilöt käyttävät.
Hiero kuorintaa kasvoillesi pyörivin liikkein kahden minuutin ajan ja anna vaikuttaa myöskin kahden minuutin ajan. Pitkä pyörimisliike kiihdyttää kasvojen verenkierto ja saa aikaan lämpöä kasvoillasi. Pese huolellisesti pois.



3. Pure active 3 in 1

Tämä sisältää kuorintarakeita, naamion ja kasvopesun. Hintaa n.7-9e. Levitä kasvoillesi, anna vaikuttaa 5-7 min ja huuhtele huolellisesti. Vaikutuksen tuntee heti, sillä salisyylihappo vaikuttaa heti kasvojesi ongelma-alueilla.



4. Naamio

Tätä naamiota saat monissa eri "tuoksuissa" ainakin prismoista 5-6eurolla. Paras naamio jota olen ikinä kokeillut, loistava hinta/laatu -suhde!!
Levitä kasvoillesi ja anna olla 10-15min, kunnes naamio on kuivunut. Pesu on vaikeaa, mutta pese huolellisesti myös kasvojen reunoilta.


Extra: Öljy

Tämän kohdan voi ohittaa jos ei omista ihoöljyä. Levitä pari tippaa per kasvon osa (poski,otsa jne.) Tasoittaa ihonväriä ja sisältää ihon tarvitsemia vitamiineja, Anna kuivua ennen seuraavaa vaihetta!! Tällä on ollut hintaa n.55e, mutta parilla kympillä saat noista jo mainitsemistani kaupoista muistaakseni Lorealin ihoöljyä?



5. Kosteutus

Käytä yövoidettasi viimeistelläksesi kasvohoito. Itse käytän Foreverin aloe propolis cremeä, jolla hintaa ollut n.20e. Iho on suoraansanottuna kuin vauvan peppu.



Käytän tätä rasvaa arpiini. Mikäli kiinnostaa tietää lisää, kysy multa!



Yksittäisiin finneihin on olemassa finnigeelejä, jotka tappavat finnin. Nämä eivä kuitenkaan auta akneen, eivät auttaneet ainakaan minulla. Jos sinulle tulee yksi finni aina väliajoin niin suosittelen näitä käytettäväksi!


Kommentoikaa oliko tämä mielestänne hyödyllinen! Mitä kasvojen hoitotuotteita te käytätte - mihin luotatte ja mikä on selvä ei? Onko kenelläkään teistä aknea ja onko siihen löytynyt apua? 

16 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus! Onnea ihon parantumisesta, siitä se sitten lähtee hitaasti ja varmasti:) Mulla on ollu aika vaikee iho, mut se on nyt rauhottunu kun oon ostanu apteekista La Roche Posayn Effaclar -tuotteita. Ne on vähän markettituotteita kalliimpia, mutta todellakin sen arvoisia! :) Ne on niin tehokkaita, mutta hellävaraisia eikä kuivata ihoa. Sitten oon kanssa ottanu tiukan linjan kaikkien kasvotuotteiden kanssa. Jos ne sisältää yhtään epäilyttäviä kemikaaleja (jotka pitää kyllä tarkistaa aina netistä, kun en mikään kemisti ole...) niin jätän ostamatta. Mun iho on parantunu aivan sairaan paljon nyt parin kuukauden aikana näiden ansioista!! Mut mä haluisin tietää lisää tosta voiteesta, jota käytät arpiin. Ite en oo sellasta vielä uskaltanu ostaa, kun en tiiä mikä olis sopiva ja toimiva ja jälkiä kuitenkin löytyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja samoin sulle:) En ton rasvan kemikaaleista tai ainesosista tiedä, mutta apteekintäti suositteli tota eli siis on apteekista ostettu. Maksoi n.20e. Rasva on alunperin tarkoitettu pigmenttihäiriöiden vaalentamiseen ja kokonaistehon voi nähdä vasta 3 kk käytön jälkeen, mutta itse olen käyttänyt sitä vasta puolen kuukauden ajan ja nään jo nyt arpieni vaalenneen. Kaikki aineet eivät sovi kaikille eivätkä kaikki toimi niinkuin etiketissä luvataan, mutta kannattaa olla avoin ja kokeilla eri vaihtoehtoja. Apteekeissa on osaavaa henkilökuntaa ja heiltä kannattaa kysyä apua :)

      Poista
  2. Hieno postaus! Oot ihan älyttömän rohkee kun uskallat laittaa meikittömiä kuvia itsestäsi vaikka takana on pitkä taival aknen kanssa. Ymmärrän sua täysin ton itsetunto homman kanssa, kyllä sitä itsekin on rypenyt siellä montussa sillä kiusattuna minäkin akneni takia olen ollut! Nyt onneksi oon päässyt aknesta suurimmalti osalti eroon, ja arpihoito käynnissä. Tsemppiä sulle ihan hirveesti jatkoon! Olet upea ja ennenkaikkea aivan älyttömän rohkea tyttö! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja tsemppiä sullekkin jatkoon!! Tosi kiva kuulla että sullakin akne parantunut :) Toivottavasti arvet lähtis nopeesti pois niin akne on sitten kokonaan ohi meiltä kummaltakin! Ja tosi ikävä kuulla että suakin kiusattu aknen takia, aknellehan kun ei itse voi mitään.. :(

      Poista
  3. Mäkin olen taistellut aknen kanssa jo monen monta vuotta, ainkin seitsemän. En edes muista. Mutta tosiaan olen käyttänyt Clearasil:in tuotteita, Garnieria, Niveaa.. Välillä paranee, välillä taas ei. Mutta kiitos näistä tuote-vinkeistä! Olen jotenkin skeptinen kokeilemaan mitään uutta puhdistusainetta, mutta tuota naamiota ja Nivean kasvovettä taidan todella kokeilla!

    http://pastelgalaxy.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen huomannut että kuorinta ja sen jälkeen naamio on paljon parempi ja tehokkaampi kuin pelkkä kuorinta tai naamio yksittäin. Tosi kiva jos näistä on sulle jotain apua!! Mutta suosittelen pari kertaa kokeilemaan kuorinta/naamio yhdistelmää :)

      Poista
  4. ootko koskaan käynyt ihotautilääkärillä?

    VastaaPoista
  5. Mä suosittelen Garnier skin naturals Pure EXTRA-FORT EXTRA-STRONG
    STYLO SOS
    SOS PEN
    kannattaa tollasta kokeilla se on ainaki mua auttanu pitää vaan kestää se kirvely mutta kyllä siihen tottuu�� jos on kysyttävää tuotteista mitä mulla on nii. Instaan Directii lauwwbam <-insta nimi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon kuullu tosta, mutta koskaan ei oo tullu vastaan. Pitää ottaa tosta lisää selvää :)

      Poista
  6. Oot tosi rohkee kun uskallat laittaa meikittömiä kuvi! Mä oon vasta 12 ja en edes muista millon mulla ei ollut ollenkaan finnejä. Taistelen niitä vastaan sitkeästi kunnes ne lähtevät. Oon käynyt ihotautilääkärillä ja sieltä annettiin mulle skinoren nimistä rasvaa. Se on auttanut mua tosi paljon. Nyt mulla ei ole enää kuin ehkä 10-12 finniä/näppylää. Kannattaa käydä ihotautilääkärillä että saisit jotain todella hyvää ja tehokasta apua. Tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mona ei halua käydä ihotautilääkärillä sillä hän haluaa parannella aknen ilman lääkkeitä ja lääkerasvoja.. sen käsityksen täällä olen saanut.

      Poista
    2. Kiitos paljon sulle kommentista ja vinkeistä! Mutta kuten toinen kommentoija sanoi, en aio käydä iholääkärillä, sillä kuten sanoin että akneahan mulla ei enää ole, pelkät arvet vain. Mulla on myös arpiini jo useita hoitokeinoja, joten ihotautilääkärillä käynti ei ole tarpeellista.

      Poista
  7. moikka! oon aiemmin lueskellu ettet halua lääkkeitä aknees käyttää ja se on ihan ok. ootko kumminkaan käyny ikinä ihotautilääkärillä? jos et oo nii kannattais! mulla määrättiin läääkekuurin lisäksi acnatac nimistä voidetta ja voin vaan sanoo et se on ihan mahtavaa tavaraa:D googlaa se vaikka tai jotain. kasvojen "rasvaukseen" voisin suositella apteekista saatavaa apobase hydrogel nimistä tuotetta. tuubi on tosi iso ja maksaa alle 10e. varsinkin noi kaikki aknetuotteet tuppaa kuivattamaan ihoa, ni voin sanoa et toi geeli on pelastanu mun naaman. kokeilemisen arvoinen? jos sun kasvoihin ei toimi nii lopun tuubin voit käyttää esim. jalkoihin rauhoittamaan ihoa sheivauksen jälkee. toinen juttu on luonnontuotteet. flow kosmetiikan mustikkasaippua ja toisen merkin taikapähkinä kasvosuihke. et varsinaisesti vinkkejä pyytäny, mut ajattelin kumminkin kertoo mitkä mulla on toiminu. kannattaa oikeesti antaa tolle luonnonkosmetiikalle mahdollisuus, koska noissa sun on tosi vahvat kemikaalit. ja tosiaan, mineraalimeikkipuuteri! oon ymmärtäny et sulla ei oo ongelmaa jos kaikki näpyt ei oo peitettynä mikä on ihan mahtavaa. usko pois, mä tiedän miten se laskee itsetuntoa.. toi mineraalimeikkipuuteri ei peitä kaikkea, mut se ei tuki myöskään huokosia, se hoitaa sun kasvoja. flow kosmetiikan mineraalipuuterissa on sinkkiä, mikä on hyväksi aknelle. kannattaa koitaa sitä sinkkiä kans sisäisesti! ite otan 30mg päivässä, ja no ei siitä haittaakaan oo :-D

    VastaaPoista
  8. mä käytän myös foreverin tuotteita ja ne on toooosi hyviä! Kannattaa kokeilla myös Aloe Vera Sonya sarjan kuorintaa :3 se on iiihanan tuoksusta

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Täytyyy sanoa,että olet rohkea ja ihailen erityisesti itsevarmuuttasi.Sinusta huokuu sisäinen ja ulkoinen kauneus.Minulla on vaikea atooppinen iho.Kärsin ihottumasta ja ihon aukeilusta vereslihalle,joka jättää sitten arpia.Arvet laskevat paljon itsetuntoa.Toivoisin,että ne paranisivat ja löytäsin arpiin hyviä hoitotuotteita.Lisäksi toivon,että oppisin olemaan itselleni armollinen.Olen niin vaativa itseäni kohtaan ja jokaisessa asiassa niin perfektionisti. Millaista tuo arpiin tarkoitettu rasva on? Voitko suositella sitä? Mistä olet ostanut sitä?

    VastaaPoista

Risuja ja ruusuja otetaan vastaan, mutta jokainen ymmärtänee hyvän maun rajoissa kommentoida. Hyvä kommentti piristää päivää aina :-)