SUOMEN KESÄ

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

IMG_2383

IMG_2524

IMG_2362

IMG_2367

IMG_25022

IMG_2490

IMG_2352


IMG_2523


IMG_2489

IMG_2487

IMG_2342

IMG_2437

...on kylmä mutta vähäluminen. Siltä se on todellakin tuntunut nyt ainakin tänään. Lämpötila on alle kymmenen ja sataa ja on pilvistä. Tätä ajanjaksoa, jolloin tälläistä säätä ilmenee useinkin, kutsutaan Suomen kesäksi. Halusin hetken fiilistellä itse ja viedä teidät lukijatkin hetkeksi pois tästä Suomen vähälumisesta vuodenajasta Turkin Alanyaan ja sen kaduilla käveleviin vauvakalkkunoihin. Olin siis Alanyassa viime vuoden heinäkuussa, joka oli siis toinen "kunnon" ulkomaanmatka sekä samalla toinen matka Turkkiin. Hotellimme sijaitsi vähän reilun kilometrin päässä Alanyan keskustasta ja vain muutaman sadan metrin päässä Keskuskadusta. Oli lämmin, polttavan kuuma viikko ja paloin kuudesti sen viikon aikana, eniten päänahasta ja kasvoista. 

Lentomme lähti Suomesta 20:40 kaksikymmentä minuuttia etuajassa. En muista ollenkaan lentoyhtiön nimeä, mutta minulla taisi olla kaikista vähiten epämiellyttävä lentookokemus: isäpuoleni pelkää lentämistä enemmän kuin mitään, äitini voi erittäin huonosti ja pyysi kokoajan uutta oksennuspussia, pikkuveljeni valitti vähän väliä, että on tylsää. Minullakin oli vähän tylsää, mutta eniten häiritsi lentokoneessa kokoajan kuuluva ärsyttävä humina, joka sai pääni särkemään. Lennon alkaessa oli ihana auringonpaisteinen maisema ja kun tuli pimeää, alapuolella olevien isojen kaupunkien valot näkyivät selvästi tosi upeina. Myös muutaman kerran alapuolellamme oli hirveä ukkosmyrsky ja salamointi sieltä yläpuolelta näytti aivan mielettömän hienolta! Lento kesti 3h40min Antalyan lentokentälle, josta vielä muutaman tunnin bussimatka Alanyaan ja hirveää sokkelointia sen meidän bussin kanssa, kun jokaiselle hotellille mentiin vähän niinkuin ristiinrastiin. Meillä oli ihana matkaopas bussissamme. Päästiin kirjautumaan sisään ja omiin huoneisiin ehkä joskus neljän aikoihin. Meidän hotellihuoneesta ei ole oikeastaan mitään hyvää sanottavaa, oli ehkä vähän ahdas ja hassusti suunniteltu, vain yhdessä makuuhuoneessa ilmastointi, mutta muualla oleskelutiloissa ei ollut. Suihkusta tuli vain jääkylmää vettä, eikä vesi tullut edes kunnolla. Ja se, että vessapaperia ei saa laittaa vessanpönttöön.. Wifi maksoi 25e/viikko ja toinen ilmastointikin maksoi jotain ihan hirveitä. Meidän huoneessa ei ollut edes tuoleja kaikille. Nukuin sohvalle pedatulla vuoteella ja tyyny oli ohuempi kuin se peitto. Ja ne olivat tosi epämukavan tuntuiset. Muuten hotellimme respa ja aula olivat tosi hienot. Uima-allas ja allasbaari olivat myös hienon näköiset ja hotellin aulassa meillä oli tavallaan oma lähikauppa. Hotellillamme oli aivan ihana siivooja, hän oli vanha turkkilainen mummo, jolle jätimme aina tippiä. Hän oli tosi ihana!!

Turkkilainen aamupala ja ruoka muutenkin siellä oli hyvää. Kaduilla oli paljon kissoja, koiria ja niiden pentuja. Ystäväperheemme lapsi olisi halunnut kerätä matkalta jokaisen kissanpennun ja viedä ne kotiin. Ikävä kyllä hän ei voinut. Siellä oli myös vähän väliä pieniä kilpikonnia pienissä vesiastioissa. Ne olivat suloisinta, mitä olin ikinä nähnyt! Kilpikonna on siis ollut toinen lempieläimeni koiran lisäksi ties kuinka kauan.. Yhtenä päivänä meitä vastaan tuli myös lauma vauvakalkkunoita, joka oli vähän erikoista. 

Turkkilaisissa ruokakaupoissa tuoksuu tosi hyvältä. En tiedä, mikä se tuoksu on, mutta rakastuin siihen ollessani ensimmäistä kertaa Turkissa 8-vuotiaana. Turkista saa myös hyviä sipsejä, jäätelöitä, purkkaa ja limuja. Ja vaaleilla naisilla on etuja basaareilla yms. ostospaikoissa ja voi saada alennusta tai tuotteita jopa ilmaiseksi. Basaareja ja ostoskeskuksia/-kauppoja löytyy myös paljon. Siellä on yleisesti Suomen hintatasoa halvempaa.

Nähtävyyksiä on muutamia: tippukiviluola, Kale-kukkula.. Kummassakin olen käynyt useasti. Meri on ihanan sininen, mutta niin suolainen, kirvelevä ja epämiellyttävä kasvoilleni, että en usko meneväni mereen uimaan toista kertaa. Oli myös jännän näköistä, kun kalat uiskentelivat niissä aalloissa.. Niin isoja kaloja olen nähnyt vain kuvissa. Ja pieni pelko meduusoista ja isoista karvajalkahämähäkeistä oli kokoajan mielenpäällä.. Jalkapohjani paloivat rannan hiekan kuumuudesta pahasti ja aurinkotuolit olivat myöskin polttavan kuumia.

Aurinko paistoi ja matka oli kiva irtiotto arjesta. Nyt kuitenkin joudun palauttamaan sinut takaisin tänne Suomen kesään. Itse tätä postausta kirjoittaessani olin niin uppoutunut, aivan kuin olisin ollut Alanyassa jälleen.. Ehkä joskus vielä uudestaan. Hinku olisi kyllä käydä muissakin maissa. Tämän postauksen myötä haluan toivottaa hyvää tulevaa juhannusviikkoa, luvattiin huonoa säätä.. Aina, kun ulkona sataa, tule lukemaan tämä postaus. Ehkä se vie ajatukset muualle. 

Oletko sä käynyt Turkin Alanyassa tai jossain muualla Turkissa? Onko sulle luvassa jotain lomamatkaa nyt lähiaikoina?

P.s. Mulla on siis aivan järjetön hinku mennä katsomaan se uusi Jurassic Park(/world)-elokuva. En muista kunnolla nimeä, mutta siis se on dinosauruselokuva ja ihan uusi, tullut teattereihin muistaakseni 12.6 muutama päivä sitten. Voisko joku viedä mut kattomaan sen mun nimipäivien kunniaks..? Tai ihan vaan, koska oon niin kiva tyypi tai sillein..? Pliis..?

12 kommenttia:

  1. Tätä lukiessa tuli mielee omat ulkomaanreissut, päällimmäisenä Kreeta (mun sydän jäi sinne, hirvee hinku takaisin!) ja kahden kuukauden takainen Lontoo. Matkakuume on hälyttävän korkee ja varsinki nyt kun Suomen kesä näyttää huonoimmat puolet itsestää.. Mutta aivan ihastuin tähän sun blogii pari päivää sitten ja jäin miettimää tota blogiyhteistyöhommaakin, ehkä näpyttelen sulle jonkunlaista viestiä aiheesta jos rohkenen :-) Ja pakko vielä todeta, että kaikinpuolin oon saanu susta ihmisenä tosi hyvän kuvan näin blogin kautta!

    http://rosaiidaemilia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, tarkoituksenani olikin saada pieni matkakuume päälle :P Ja näpyttele ihmeessä viestiä, yhteistyöpostauksia varten etsinnässä vielä bloggaajia :) Ja kiitos paljon, tosi ihana kuulla! Hyvää kesää sulle :-)

      Poista
  2. ai ku makeita kuvia! just kotiuduin espanjasta, olin löhölomalla ekaa kertaa 7 vuoteen, ja nyt hirvee hinku takasin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Munkin lomamatkojen välissä oli 7 vuotta.. :D Ihan kamala hinku päästä takaisin!!

      Poista
  3. Ihania kuvia, ja kiva postaus! Mun blogista löytyis just postaus tosta niin suloisesta elukasta, kuin kilpikonna! http://kameranitakana.blogspot.fi/2015/05/pieni-ruumis-suuri-sydan.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :-) Mun pitää käydä kurkkaamassa!

      Poista
  4. Tosi kiva postaus! Oltiin kans Alanyassa 3 vuotta sitten ja oli kyllä ihan mahtavaa. Heinäkuussa olis tarkotus lähtee Saksaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :-) Alanyassa oli kyllä tosi kivaa, pieni muutos tähän arkeen!! Kiva kuulla, pidä hauska loma munkin puolesta haha :-)

      Poista
  5. Moikka! :) Sulle ois Liebster Award haaste mun blogissa ->
    nightfaall.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi ja kiitos haasteesta, toteutankin tuota pikaa.. :-)

      Poista
  6. Ihania kuvia! Tulee vaan kauhea matkakuume, varsinkin tuosta tekstistä... :D

    http://kuviakinkiinnostaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja haha tiedän, se oli vähän tarkoitus.. :P

      Poista

Risuja ja ruusuja otetaan vastaan, mutta jokainen ymmärtänee hyvän maun rajoissa kommentoida. Hyvä kommentti piristää päivää aina :-)